Lázok János két góljával a Vasas fordított a Megyeri úton

Vágólapra másolva!
2008.02.27. 20:21
Újpesten fordított egygólos hátrányból a Vasas csapata a labdarúgó Ligakupa tavaszi kiírásának 6. fordulójában. Az angyalföldiek mindkét találatát Lázok János szerezte. A hétvégi pontvesztés miatt visszavágott a Honvéd a REAC-nak. A kispestiek 5-0-ra nyertek hazai pályán.
Lázok János (balra) két gólt is szerzett
Meggyesi Bálint
Lázok János (balra) két gólt is szerzett
Lázok János (balra) két gólt is szerzett
Meggyesi Bálint
Lázok János (balra) két gólt is szerzett

A továbbjutás szempontjából tétnélkülinek számított a Újpest–Vasas összecsapás, hiszen a lila-fehérek már tovább jutottak, míg az angyalföldieknek már az utolsó kör előtt elszállt az esélyük a további szereplést illetően.

A mérkőzés első helyzete Martin Bielik előtt adódott a tizennyolcadik percben. A támadó átvette a labdát, majd kapásból lőtt a hazaiak kapuja fölé. Az újpestiek nem sokkal később válaszoltak is erre, azonban ők góllal tették ezt.

A félidő derekához közeledve a télen igazolt Györök Tamás állt a labda mögé egy szabadrúgásnál, majd bátran ellőtte azt: a játékszer a vendégek hálójában kötött ki. A középpályás találatához azonban kellett az is, hogy az angyalföldiek kapusa, Borszéki Csaba elnézze a lövést.

A folytatásban elsősorban a vendégek játszottak veszélyesebben, és a félidő hajrájához közeledve Bielik puskázott el egy nagy lehetőséget, majd Lázok szabadrúgása után – amelyet bravúrral védett Dombai – az előrehúzódó Pandur bombázott az üresen maradt kapu fölé.

A fordulás után egy baloldali beadást követően ismét Bielik egyenlíthetett volna, de fejese célt tévesztett.

Az ötvenegyedik percben azonban már meglett a vendégek helyzeteinek eredménye, hiszen Fűzfa lerántotta Pillert a tizenhatos vonalánál, amiért Takács János játékvezető rögtön tizenegyest adott. A büntetőt Lázok magabiztosan értékesítette.

Nem állt le ezután sem Mészöly Géza csapata, és Lázok remek egyéni teljesítményének köszönhetően megfordította az állást. A Vasas támadója egy csel után pazarul tekert a hazai kapu bal felső sarkába.

A továbbiakban több gól már nem esett, így az angyalföldiek igaz kiestek, de legalább szépen búcsúztak az idei Ligakupa-sorozattól.

Visszavágott a hétvégi pontvesztésért a Budapest Honvéd csapata a REAC-nak, hiszen a Bozsik Stadionban 5-0-ra nyertek a kispestiek.

BUDAPEST HONVÉD - REAC 5–0 (1–0)
Bozsik stadion, 1200 néző. V: Gyarmati II. T. (Butkai, Szalai Z.)
HONVÉD: Borel – Adewunmi, Benjamin, Pomper, Gebro – Berdó, Vincze G. (Takács Á., 55.), Esad, Tchami (Fritz, 63.) – Abbas, Zsolnai (Koós G., 52.). Vezetőedző: Supka Attila
REAC: Esterházy – Dinka, Cseri, Kapcsos, Horváth G. (Gasparik, 59.) – Polonkai, Kása, Erős, Selei (Nagy D., 77.) – Varga Z., Kiss T. (Zana, 59.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Esad – 11-esből, (1–0), a 27., Esad – 11-esből (2–0) a 48., Koós G. (3–0) a 83., Koós G. (4–0) a 85., Koós G. (5–0) a 90. perc.
Jó: Berdó, Gebro, Koós, ill. Esterházy

ÚJPEST FC - VASAS 1–2 (1–0)
Szusza Ferenc-stadion, 1023 néző. Vezette: Takács J. (Tóth V., L. Tóth L.)
ÚJPEST: Dombai – Sztancsek (Tolnai, 63.), Regedei, Fűzfa, Hibó – Hullám, Györök, Ebala, Vituska (Tóth P., 55.) – Takács M., Amendola (Heitler, 79.)
Vezetőedző: Urbányi István
VASAS: Borszéki – Kiss M., Pandúr, Unierzyski, ,Kiss K. – Kincses, Issiémou, Németh N. (Piller, a szünetben), Lázok – Bielik (B. Tóth, 65.), Addo (Sowunmi, 75.)
Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerző: Györök T. (1–0) a 20., Lázok (11-esből, 1–1) az 51., Lázok (1–2) az 56. percben
Jó: Györök, Ebala, Fűzfa, ill. Lázok, Kiss M., Issiémou
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik