Lemondott Dányi Szilárd, Sallói István visszatér a Megyeri útra

Vágólapra másolva!
2007.12.03. 13:12
Nem tudott azonosulni az Újpest FC tulajdonosainak szervezet-átalakítási elképzeléseivel, ezért lemondott posztjáról Dányi Szilárd, a lila-fehérek együttest működtető kft. ügyvezető igazgatója – jelentette be hivatalos internetes oldalán az Újpest. Nem sokkal később azt is nyilvánosságra hozták, hogy Sallói István visszatér a Szusza Ferenc Stadionba; ő lesz az új sportigazgató a klubnál.
Sallói István sportigazgatóként visszatér
NS-archív
Sallói István sportigazgatóként visszatér
Sallói István sportigazgatóként visszatér
NS-archív
Sallói István sportigazgatóként visszatér

Lemondott hétfőn Dányi Szilárd ügyvezető igazgató az Újpest FC-nél. A tulajdonosok elfogadták a döntését. Dányi 2005. május 1. óta dolgozott a Szusza Ferenc Stadionban.

„Az Újpest FC-nél olyan szervezeti átalakítások történnek, amelyek az én eddigi munkakörömet is megváltoztatták volna” – indokolta elhatározását a www.ujpestfc.hu-n Dányi Szilárd.

„Ezeket az elképzeléseket megismerve úgy döntöttem, hogy lemondok ügyvezető igazgatói megbízásomról, amelyet a tulajdonosi kör korrekten elfogadott.”

„Ezeket az új feladatokat teljes szívvel nem tudtam volna csinálni – fél szívvel pedig nincs értelme.”

„A tulajdonosi körrel folytatott megbeszélés alapján abban maradtunk, hogy a következő két hónapban, míg meg nem találják a számukra megfelelő utódomat, ügyvivő ügyvezetőként tevékenykedem tovább a folyamatban lévő ügyek intézése és az utódomnak történő átadás-átvétel lefolytatása végett.”

Nem sokkal a Dányi lemondásáról szóló hír után a lila-fehérek azt is nyilvánosságra hozták, hogy Sallói István sportigazgatóként visszatér a Megyeri útra. Kovács Péter tulajdonos a játékosoknak és a szakmai stábnak már reggel bemutatta a 41 éves szakembert.

Persze Sallóit nem kellett bemutatni ebben az öltözőben, hiszen 2004 februárja és novembere között ügyvezető igazgatóként már dolgozott a klubnál. Sallóit három évvel ezelőtt küldték el, majd később az ő megüresedett helyére az új társtulajdonos, Kovács Péter javaslatára a taggyűlés Csehi Istvánt nevezte ki.

Sallói István 2005 nyarától mostanáig a Diósgyőri VTK ügyvezető igazgatójaként dolgozott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik