A Debrecen két meccsen 11 gólt szerzett somogyi riválisa ellen

Vágólapra másolva!
2007.11.07. 15:53
Az idegenbeli 5-2-es győzelem után hazai pályán 6-2-re verte a bajnok Debreceni VSC-TEVA együttese az NB II-es Kaposvölgye-Nagyberki csapatát a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, így kettős sikerrel, 11-4-es gólkülönbséggel jutott tovább a nyolc közé.
Szilágyi Péter nagyon bizonyítani akart, és sikerült is neki
Czagány Balázs
Szilágyi Péter nagyon bizonyítani akart, és sikerült is neki
Szilágyi Péter nagyon bizonyítani akart, és sikerült is neki
Czagány Balázs
Szilágyi Péter nagyon bizonyítani akart, és sikerült is neki

Noha a párharc már az első találkozón eldőlt, a Debrecen a második összecsapáson is fölényes győzelmet aratott a Kaposvölgye ellen a Magyar Kupa legjobb 16 csapata között.

A DVSC már az első percben megszerezte a vezetést a 19 éves Szilágyi Péter révén. Az Aco Sztojkov mellett kezdőként pályára lépő ifjú támadó a 38. percben ismét betalált, közben azonban előbb Huzmi Gábor egyenlített (22. perc), majd Czvitkovics Péter is gólt szerzett.

Az első játékrészben így 3-1-re vezetett Miroslav Beranek vezetőedző gárdája, amely a szünet után sem lazított.

Az 54. percben Czvitkovics is elhelyezte második gólját is Strublics József kapujában, majd Sztojkov alakította 5-1-re az állást.

A Szilágyihoz hasonlóan a 20. évében járó, Dzsudzsák Balázs helyére csereként beálló Nagy Róbert révén már 6-1-re vezetett a Loki, végül a 88. percben Vukan Nikolics szépített, beállítva ezzel a végeredményt.

A nyolcaddöntő visszavágói közül szerdán további hat mérkőzést rendeznek meg. Kedden a Diósgyőr csak 1-1-es döntetlent játszott a vendég Kazincbarcikával, így az NB II-es együttes lépett tovább 4-2-es összesítéssel.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, 5. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

DVSC-TEVA – KAPOSVÖLGYE VSC-NAGYBERKI 6-2 (3-1)
Debrecen, 500 néző. Vezette: Gaál (L. Tóth, Dr. Kulcsár)
DVSC: Csernyánszki – Nagy Z., Komlósi (Mészáros, 46.), Bíró, Takács (Szatmári, 46.), Czvitkovics, Demjén, Spitzmüller, Dzsudzsák (Nagy R., 55.) – Sztojkov, Szilágyi
KAPOSVÖLGYE: Strublics – Jagodits, Vinitius, Udvari, Gellér – Huzmi (Godslove, 46.), Szögedi, Szabó Sz., Juhász – Szabó L., Horváth Gy. (Nikolics V., 46.)
Gól: Szilágyi (1., 38.), Czvitkovics (30., 54.), Sztojkov (59.), Nagy R. (68.), ill. Huzmi (22.), Nikolics V. (88.)
Sárga lap: Szögedi (76.), Gellér (82.)
Továbbjutott: a Debrecen 11-4-es összesítéssel.

MESTERMÉRLEG
Miroslav Beránek: – Az volt a célunk, hogy ezen a meccsen minél több fiatal kapjon játéklehetőséget, és mindenki élt is vele. Elégedett vagyok a látottakkal.
Horváth Lajos: – A hosszú út, a műfű, a gyenge védekezésünk, valamint a Debrecen gyors és szellemes játéka eredményezte a nagy különbségű vereségünket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik