Real Madrid: Ez nem az NBA, ez nem normális! – Hanga

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2022.02.17. 10:57
Nem akármilyen néhány nap vár Hanga Ádámra és a Real Madrid kosárlabdacsapatára. Jön ugyanis a spanyol Király-kupa végjátéka: négy nap alatt a negyeddöntőktől indulva a végső győztes is meglesz. Erről is adott exkluzív interjút a Nemzeti Sportnak Hanga Ádám.

„Egy olyan mérkőzésdömpingben vagyunk benne, ami nem normális és nem is egészséges. Nem gondolom, hogy ez hosszú távon fenntartható lenne. Pont a Király-kupa előtt, ami az egyik legfontosabb megmérettetés számunkra, tizenkét meccsünk van huszonöt nap alatt. Ez nem normális dolog!” – mondta a Nemzeti Sportnak Hanga Ádám. „Egy olyan mérkőzésdömpingben vagyunk benne, ami nem normális és nem is egészséges. Nem gondolom, hogy ez hosszú távon fenntartható lenne. Pont a Király-kupa előtt, ami az egyik legfontosabb megmérettetés számunkra, tizenkét meccsünk van huszonöt nap alatt. Ez nem normális dolog!” – mondta a Nemzeti Sportnak Hanga Ádám.

A spanyol Király-kupa meccseit Granadában rendezik nyolc csapattal. Csütörtökön és pénteken jönnek a negyeddöntők, szombaton az elődöntők, s vasárnap már a finálét rendezik meg.

Elképesztően nehéz napok várnak Hanga Ádámékra a kupában (Fotó: Getty Images)
Elképesztően nehéz napok várnak Hanga Ádámékra a kupában (Fotó: Getty Images)

„Szerencsére nekünk megvan az a luxusunk, hogy nagyon sok profi játékosunk van, és ha tízen kiesnek, akkor is ki tudunk állni, de ez nincs meg mindegyik csapatnál. Ez nem az NBA, ahol ha kikapunk húsz meccsen, az sem érdekel senkit, mert alapszakasz van, és a harminckét csapatból tizenhat bejut a rájátszásba. Itt kikapsz egymás után két meccsen, s azonnal temetnek, és azt mondják, krízishelyzet van, vége az idénynek…” – mondta Hanga, aki a nehézségek ellenére továbbra is a kupagyőzelemről álmodik.

Hanga a Barcelonával már megnyerte a kupát, most a Real Madridon a sor (Fotó: Getty Images)
Hanga a Barcelonával már megnyerte a kupát, most a Real Madridon a sor (Fotó: Getty Images)

„Ez nagyon furcsa kupa, mert nyolc csapat nevez be összesen, hiszen a bajnokság első félidejének legjobb nyolc együttese kerül be a rájátszásba. Idén voltak meglepetések, és sok olyan csapat nem lesz ott, amelynek eddig szinte állandó helye volt. Az utóbbi időszak sajnos nem arról szól, hogy szárnyalunk, de ebben a kupában tényleg megtörténhet bármi azalatt a néhány nap alatt. Háromszor már megnyertem, nagyon várom most is, és mindent megteszünk azért, hogy a magasba emelhessük ezt a serleget. Hetek óta mindenkinek ez jár már a fejében, talán pont ezért nem jöttek úgy az eredmények…” – tette hozzá Hanga Ádám.

A Real Madrid mellett a Barca, a Valencia Basket, a Club Joventut Badalona, a BAXI Manresa, az UCAM Murcia, a Río Breogán és a Lenovo Tenerife jutott be a kupába. Hangáék a negyeddöntőben a Río Breogán ellen kezdenek csütörtök este 21.30 órakor.

A Hanga Ádámmal készült teljes beszélgetésünk már meghallgatható Spotify-on, Apple Musicon, valamint a legtöbb podcastfelületen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik