MTI
M. B.
2022.11.29 17:49 Frissítve: 2022.11.29 17:58

Női kosár: szerződést bontott legnagyobb sztárjával a Sopron

Fegyelmi okok miatt a Sopron Basket kosárlabdacsapata azonnali hatállyal felbontotta amerikai sztárjátékosa, Brittney Sykes szerződését.

Brittney Sykes soproni kalandja kérészéletűnek bizonyult (Fotó: Facebook/Sopron Basket)

 

Az idén Euroliga-győztes, magyar bajnok együttes hivatalos oldalának keddi közleménye szerint azután köszöntek el a szeptemberben érkező játékostól, hogy nem jelent meg egy edzésen, ami nem először fordult elő, a legutóbbi esetnél viszont meg sem tudta indokolni távollétét.

Brittney Sykes itt-tartózkodása rendkívül rövid ideje alatt, immár másodszor, súlyosan megszegte a közöttünk fennálló szerződést azzal, hogy a megadott határidőre nem érkezett meg, az edzésmunkába nem kapcsolódott be” – idézte Török Zoltánt, a soproniak ügyvezető igazgatóját a klub hivatalos oldala.

A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy az előző évadban az ausztrál profi bajnokság (WNBL) legjobb védőjének megválasztott 28 éves kosárlabdázó rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkezik, és hosszú távon megoldást jelenthetett volna a csapatnak hátvédként, de nem tudnak szemet hunyni fegyelmezetlensége fölött.

„Ezúttal a játékos semmilyen elfogadható magyarázattal sem tudott szolgálni arra a kérdésre, hogy miért van távol. Ügynökével történt egyeztetés után, maga az ügynök sem tudta rábeszélni, hogy azonnali hatállyal szüntesse be szerződésszegő magatartását és térjen vissza Sopronba” – olvasható a Sopron Basket oldalán.

2022.12.29 23:09:09

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Most sokkal nagyobb szükség van példaképekre, mint korábban bármikor. A Fegyvernekyvel, Ocskayval kapcsolatban említett tulajdonságok egyre kevésbé tűnnek fontosnak, mindent átsző az üzlet, a rossz értelemben vett karrierizmus, a csillogó, álságos és felületes világ.

2022.12.27 23:37:35

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A nemzetközi mezőnyben mindenki elismeri őt.

2022.11.12 21:54:14

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Tehetséget és észt viszont nem lehet csak úgy a játékosokba tölteni, van, ami tanulhatatlan.

2022.10.18 17:32:03

Kosárlabda nemzetisport.hu

Visszafogottan teljesített a magyar bajnok, így nem tudta újabb trófeával gyarapítani gyűjteményét.