H. Á. 2021.03.23 12:14 Frissítve: 2021.03.23 12:18

Női kosár NB I: játék nélkül a DVTK-é a PEAC elleni első meccs

A PEAC-Pécs koronavírus-fertőzés miatt nem tud elutazni az Aluinvent-DVTK elleni negyeddöntő keddi első mérkőzésére, amelyet így játék nélkül a miskolciak nyertek a női kosárlabda NB I-ben – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

 

A miskolciaké az első meccs (Fotó: Vajda János/Észak Magyarország)

A baranyaiak honlapjának beszámolója szerint már a március 10–11-én lejátszott két utolsó alapszakasz-mérkőzésük után felütötte a fejét játékosaik között a vírus, ekkor egy sportolójuk fertőződött meg, aki karanténba került. A többieknek nem adta át a kórokozót, múlt szombaton azonban egy másik csapattag is tüneteket érzett és az ő tesztje is fertőzöttséget mutatott. A hétfő reggeli gyorsteszt még egy pozitív eredményt hozott, ami miatt a klub junior játékosai is kontaktszemélyekké váltak.

„Ebben a helyzetben a játékosaink, sporttásaink, ellenfeleink egészségének megóvása érdekében minden érintettünk önkéntes karanténba vonul. Ebből két negatív, 48 óra különbséggel elvégzett PCR-teszttel szabadulnánk, amelyet kedden és csütörtökön tudunk végrehajtani. Pillanatnyilag csupán három olyan játékosunk maradt, akik bevethetők lennének kedden” – áll a pécsiek közlésében.

Az együttes honlapja kiemeli, hogy a magyar bajnokság abban a szakaszában jár, amikor a negyeddöntők során halasztásra nincs idő és lehetőség, mivel jövő szerdán már indulnia kell az elődöntőnek.

„Nem maradt más út előttünk, mint hogy a keddi meccsre nem utazunk el, az játék nélkül ellenfelünké, és pénteken Pécsett, akik egészségesek, kiállnak a visszavágóra az Aluinvent-DVTK-val” – írták a honlapon, hozzátéve, hogy a fenti helyzetről ellenfelüket és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét is informálták.

(MTI)

2021.10.21 16:10:11

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A kétszeres NBA-győztes klasszisnál képzettebb centert keveset hordott a hátán a föld.

2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.