Női kosár Eb: a címvédő szerbek simán verték a németeket az 5. helyért

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 16:02
null
Szerbia végzett az ötödik helyen (Fotó: FIBA)
A címvédő Szerbia ellentmondást nem tűrő játékkal 78–62-re győzött Németország ellen a női kosárlabda Európa-bajnokságon, ezzel 5. helyen végzett a tornán.

 

Németország és Szerbia azzal, hogy a rájátszás során bejutott a legjobb hat közé, már biztosította a helyét a 2024-es párizsi olimpia selejtezőjében, ettől függetlenül még játszottak egy helyosztót a torna 5. helyéért, de a tét így már nem volt óriási.

Az Eb-címvédő szerbek (akik a magyarok mögött végeztek a csoportkörben) ennek megfelelő felszabadultsággal kosaraztak, az első negyedben 10 pontot vertek a németekre, amit a másodikban hárommal növeltek, így magabiztos előnnyel mehettek a nagyszünetre egy pontgazdag, látványos félidő után, 47–34.

Az olló aztán tovább nyílt, a németek a harmadik negyedben jutottak a mélypontjukra, és csak 9 pontot termeltek a 15 szerbbel szemben. Az utolsó tíz percre már csupán a különbség mértéke volt kérdés. Németország végül behúzta a játékrészt, de Szerbia így is 78–62-re nyert, és ezzel a legutóbbi Eb-n elért aranyérme után az 5. helyen zárt.

A tornán már csak két találkozó van hátra: a magyar–francia bronzmeccs délután 5 órától és a belga–spanyol aranycsata este 8-tól.

KOSÁRLABDA
• NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ 5. HELYÉRT
Szerbia–Németország 78–62 (25–15, 22–19, 15–9 , 16–19)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik