Női 3x3-as kosár: a kisangyal és a technozene segít

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 18:48
null
A magyarok a debreceni olimpiai pótkvalifikációs tornán igyekeznek kiharcolni a tokiói szereplés jogát (Fotó: FIBA)
Válogatottunk péntektől vasárnapig (a férfiakkal együtt) a debreceni olimpiai pótkvalifikációs tornán igyekszik kiharcolni a tokiói szereplés jogát, a győzelemre törekvő hölgyek különleges praktikákat is bevetnek a siker érdekében. (x)

 

Grazban ugyan nem sikerült a tokiói repülőjegyek megváltása női 3x3-as válogatottunknak, Debrecenben újrapróbálkozhatnak, ehhez öt csapatot kell megelőzniük Károlyi Andrea és Jakab Máté tanítványainak.

A franciák elleni vereségtől függetlenül nagyon jó formánkat hoztuk az egész tornán – mondta Papp Klaudia, a 25 éves hátvéd. – Minden egyéb meccsünkön dominálva győztünk, tehát nem lehetünk elégedetlenek. Persze nem jó, hogy kikaptunk a franciáktól, nüanszokon múlt a továbbjutás, de lehet építkezni a látottakból.”

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA


A franciák utána legyűrték Japánt is, amely később szintén kijutott az olimpiára, így Magyarország Észtországot kapta ellenfélként a hétvégi viadalra, vele és Hollandiával van egy csoportban, míg a másik ágon Irán, Olaszország és Tajvan küzd egymással.

A holland válogatott az egyik legkellemetlenebb ellenfél, tényleg minden sunyiságot, alattomosságot megtesz, főképp, amikor már hátrányban van. Elemeztük a játékát, hogy hol lehet támadni, készülünk a mérkőzésre!” – így Papp, akit megkérdeztünk arról, van-e bármiféle kabalájuk a többiekkel, vagyis Goree Cyeshával, Medgyessy Dórával és Theodoreán Alexandrával.

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA

A bemelegítéseknél felpörgetjük magunkat, a mi kis rituálénk a mérkőzések előtt, hogy megölelgetjük egymást, elmondjuk, hogy menni fog minden, meg tudjuk csinálni, biztatjuk a másikat. Ebben rejlik az erőnk, ismerjük egymást, mert megvan az összhang, bármire képesek vagyunk, ebből tudunk meríteni” – mesélte Papp Klaudia, aki Grazban egy-két látványos passzal is észrevétette magát, amiket nem lehet gyakorolni, és ő sem a látványra törekszik, hanem hogy eredményes legyen, célba érjen az átadás.

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA

A csapat már kipróbálhatta a debreceni pályát, nagyon izgatottan várja, hogy elkezdődjön a torna – az együttes másik kitűnősége, Theodoreán Alexandra olyan élményre számít, ami talán csak egyszer adatik meg nekik a karrierjük során, és nagyon örül annak, hogy a kibővített lelátó miatt még több ember szurkolhat nekik a Nagytemplom szomszédságában.

Ismerjük a holland és az észt csapatot is, friss és pozitív élményeink vannak velük kapcsolatban, de csütörtökön újra átvettük a velük kapcsolatos ismereteket, megnéztük, mire kell figyelnünk – taglalta Theodoreán. – Koncentráltan és tűzzel kell játszanunk, fontos lesz a pillanatnyi forma, és hogy a közönség olyan löketet adjon nekünk, hogy az utolsó pillanatig küzdjünk, meghaljunk egymásért és az országért a pályán.”

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA

A nemrégiben a TFSE-MTK-hoz szerződő 30 éves játékos két különlegességgel is szolgált nekünk, amikor a csapathoz kötődő egyedi szokásokról érdeklődtünk nála.

Az autómban van egy új kabala, egy kisangyal, ami egyfajta őrangyalként mindenhová elkísér. Kivittem magammal Grazba is, ahol Medgyessy Dórival rendre megcsókoltuk, hogy szerencsét hozzon – most is ki van rakva az asztalomra” – árulta el az egyik apró titkot Theodoreán Alexandra.

Fotó: FIBA
Fotó: FIBA

A másik Takács Krisztina masszőrhöz kötődik, amikor zajlik a közös beragasztás, bekenés a mérkőzések felvezetéseként, manapság mindig technozene szól, ezzel pörögnek rá legjobbjaink a soron következő erőpróbára.

Ha ez kell a sikerhez, még azt is elfogadnánk, ha csak technomuzsika bömbölne a debreceni aréna hangfalaiból.

3X3-AS OLIMPIAI PÓTSELEJTEZŐ, DEBRECEN
Június 4., péntek. Férfiak, A-csoport.
Ukrajna–Belgium, 18.00. Szlovénia–Ukrajna, 19.05. Szlovénia–Belgium, 20.10. Nők, B-csoport. Hollandia–Észtország, 18.25. Hollandia–MAGYARORSZÁG, 19.30. MAGYARORSZÁG–Észtország, 20.35
Június 5., szombat. Férfiak, B-csoport.
Mongólia–Románia, 18.25. MAGYARORSZÁG–Románia, 19.30. Mongólia–MAGYARORSZÁG, 20.35. Nők, A-csoport. Olaszország–Tajvan, 18. Irán–Tajvan, 19.05. Olaszország–Irán, 20.10
Június 6., vasárnap. Férfiak, nők, helyosztók.
15.00.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik