NBA: így szerepelt a magyar kosaras a nyári ligában – áttekintés

Vágólapra másolva!
2017.07.17. 17:51
Mint beszámoltunk róla, az Európa-bajnokságra készülő magyar kosárlabda-válogatott bő keretének tagja, Allen Rosco a Boston Celticsszel részt vett az NBA nyári ligájában. Ugyan a 24 éves játékos kitett magáért, úgy néz ki, az amerikai csúcsbajnokság egyelőre álom marad.

A Budapesten született és 12 éves koráig Magyarországon nevelkedő Allen 2016-ban a Stanford Egyetemen végzett, és még azon a nyáron pályára lépett a Golden State Warriors tagjaként az NBA nyári ligájában. A 206 centis kosaras idén megint lehetőséget kapott, ezúttal azonban a Boston Celtics csapatában.

A Kelták nyolc nyári ligameccset játszottak, Allen ezek közül haton kapott lehetőséget.

ALLEN ROSCO TELJESÍTMÉNYE AZ NBA SUMMER LEAGUE-BEN
Ellenfél
Játszott perc
Dobott pont
Lepattanó
76ers



Spurs
2
2
2
Jazz
11
5
2
Lakers



Trail Blazers
4
3
0
76ers
3
0
1
Warriors
22
18
4
Mavericks
23
12
2


Az áttörés az utolsó két találkozón jött el a magyar fiú számára – a Golden State és a Dallas ellen már nem szerepeltek azok, akik korábban sok lehetőséget kaptak, Allen pedig maximálisan élt a plusz játékpercekkel, mindkét meccsen együttese legeredményesebbjeként zárt.

Az NBA-szerződés azonban, úgy néz ki, egyelőre így sem jön össze számára, hiszen – amellett, hogy a Celtics kerete telített a posztján – az előző szezonban a spanyol élvonalbeli Obradoirónál légióskodó játékos időközben aláírt az idén tavasszal Bajnokok Ligáját nyerő Teneriféhez. Azt persze hozzá kell tenni, hogy ibériai források szerint a megállapodásban szerepel NBA-kilépési záradék (tengerentúli ajánlat esetén klubjának el kell őt engednie), így még kiköthet a legjobbak között.

A legvalószínűbb variáció szerint a spanyoloknál kezdi meg az idényt, előtte azonban az Európa-bajnokságon is részt vehet a magyar nemzeti csapattal. A válogatott bő kerete már elkezdte az edzéseket – információink szerint Allen augusztus elején csatlakozik társaihoz.

Allen Rosco 18 pontja a Golden State Warriors ellen:

Egy tripla és egy zsákolás a Utah Jazz ellen:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik