Kosárlabda: hatalmas sikert aratott a 2. Nemzetközi Kosárlabda-konferencia – videó

Vágólapra másolva!
2022.07.28. 14:58
null
Nick Nurse a 2. Nemzetközi Kosárlabda-konferencián (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
Július 23-án és 24-én rendezték meg a 2. Nemzetközi Kosárlabda-konferenciát Pécsen, amelynek sztárvendége az amerikai Nick Nurse volt, aki a Toronto Raptors vezetőedzőjeként 2019-ben NBA-bajnoki címet nyert. A konferencia célja, hogy a kosárlabdabarátok legnagyobb európai nyári találkozója legyen.

Ismét Pécsen, a Rátgéber Kosárlabda Akadémián rendezték meg a Nemzetközi Kosárlabda-konferenciát. A kétnapos rendezvény témája multipractice volt. Ez magába foglalja a kosárlabdaedzés drasztikus fejlődését az elmúlt negyedszázadban, elsajátítja az edzés főbb jellemzőit, újrafogalmazza a szabályait, megújít néhány hagyományos módszert, és a legjobb tapasztalatokat társítja a sporttudományi innováció elemeivel.

Az előadók és vitázók között ott volt még Robert McKillop, az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Davidson Wildcats edzője, aki többek közt Stephen Curry mestere is volt; Davorin Nakic, a nemzetközi szövetség (FIBA) európai játékvezetői osztályának vezetője; Török Zoltán, a regnáló női Euroliga-győztes Sopron Basket ügyvezetője vagy Iványi Dalma, a magyar válogatott edzője.

A Rátgéber Akadémia egy összegző videót töltött fel az eseményről a Youtube-csatornájára. Ebben Robert McKillop elmondja, hogy szerinte a pécsi létesítmény az egyik legfantasztikusabb, amelyet valaha látott Európában és az Egyesült Államokban: „Magyarország hihetetlenül büszke lehet arra, hogy ami itt van ebben az országban és mindez megkülönböztet minket a világ bármely pontjáról” – fogalmazott a Wildcast edzője.

„Fontos számunkra a győzelem és a győzelemért folytatott verseny, de törődünk azzal is, hogy jobbá tegyük az emberek életét” – mondta a korábbi NBA-győztes edző, Nick Nurse, akivel lapunk interjút is készített az eseményen.

Az esemény ötletgazdája és a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ igazgatója, Rátgéber László a videóban elmondta, hogy nagyon jó volt neki látni az emberek mosolyát a záróceremónián és szerinte ez azt bizonyítja, hogy jó az, amit csinálnak és folytatniuk kell.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik