L. M., F. Z. 2022.07.28 14:58

Kosárlabda: hatalmas sikert aratott a 2. Nemzetközi Kosárlabda-konferencia – videó

Július 23-án és 24-én rendezték meg a 2. Nemzetközi Kosárlabda-konferenciát Pécsen, amelynek sztárvendége az amerikai Nick Nurse volt, aki a Toronto Raptors vezetőedzőjeként 2019-ben NBA-bajnoki címet nyert. A konferencia célja, hogy a kosárlabdabarátok legnagyobb európai nyári találkozója legyen.

Nick Nurse a 2. Nemzetközi Kosárlabda-konferencián (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)

 

 
 Nick Nurse könyvelőnek indult, majd NBA-bajnok edző lett

Ismét Pécsen, a Rátgéber Kosárlabda Akadémián rendezték meg a Nemzetközi Kosárlabda-konferenciát. A kétnapos rendezvény témája multipractice volt. Ez magába foglalja a kosárlabdaedzés drasztikus fejlődését az elmúlt negyedszázadban, elsajátítja az edzés főbb jellemzőit, újrafogalmazza a szabályait, megújít néhány hagyományos módszert, és a legjobb tapasztalatokat társítja a sporttudományi innováció elemeivel.

Az előadók és vitázók között ott volt még Robert McKillop, az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Davidson Wildcats edzője, aki többek közt Stephen Curry mestere is volt; Davorin Nakic, a nemzetközi szövetség (FIBA) európai játékvezetői osztályának vezetője; Török Zoltán, a regnáló női Euroliga-győztes Sopron Basket ügyvezetője vagy Iványi Dalma, a magyar válogatott edzője.

A Rátgéber Akadémia egy összegző videót töltött fel az eseményről a Youtube-csatornájára. Ebben Robert McKillop elmondja, hogy szerinte a pécsi létesítmény az egyik legfantasztikusabb, amelyet valaha látott Európában és az Egyesült Államokban: „Magyarország hihetetlenül büszke lehet arra, hogy ami itt van ebben az országban és mindez megkülönböztet minket a világ bármely pontjáról” – fogalmazott a Wildcast edzője. 

„Fontos számunkra a győzelem és a győzelemért folytatott verseny, de törődünk azzal is, hogy jobbá tegyük az emberek életét” – mondta a korábbi NBA-győztes edző, Nick Nurse, akivel lapunk interjút is készített az eseményen.

Az esemény ötletgazdája és a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ igazgatója, Rátgéber László a videóban elmondta, hogy nagyon jó volt neki látni az emberek mosolyát a záróceremónián és szerinte ez azt bizonyítja, hogy jó az, amit csinálnak és folytatniuk kell.

2022.09.13 14:52:24

Kosárlabda nemzetisport.hu

A férfi kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.

2022.09.14 11:57:49

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2022–2023-as idényének programja, eredményei.

2022.09.09 22:37:38

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Luka Doncic, a szlovénok 23 éves világsztárja öt évvel ezelőtt már Európa-bajnok lett, aztán egy évre rá Euroliga-győztes, most pedig az NBA öt legnagyobb csillagának egyike. Szavakkal leírhatatlan, mennyire szereti ezt a játékot, mennyire tudja, mikor kell csapatjátékosnak lennie, és mikor kell „one man show”-t a parkettre varázsolnia.

2022.09.07 20:03:10

Kosárlabda nemzetisport.hu

A házigazda németek sokkal jobbnak bizonyultak a tartalékos magyar válogatottnál az utolsó csoportmérkőzésen.

2022.09.06 16:43:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS, FAZEKAS ZOLTÁN (Köln), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Férfi kosárlabdacsapatunk a továbbjutás reménye után újabb csoportmérkőzését is elveszítette az Eb-n.