Kosárlabda: Hanga és Lóránt is heti kategóriagyőztes

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.03.26. 15:36
null
Magyar szempontból abszolút kuriózumnak számít, hogy Európa két top kosárlabda-bajnokságában két magyar játékos lett fő statisztikai kategóriában az egész forduló legjobbja! Hanga Ádám holtversenyben a legtöbb lepattanót szedte le a spanyol ACB Ligában, míg Lóránt Péter a Serie A legjobb gólpasszadójának bizonyult, szintén holtversenyben. Hab a tortára, hogy mindkét honfitársunk klubja nagy győzelmet is aratott a szóban forgó mérkőzéseken!

Hanga Ádám 9 ponttal, 10 lepattanóval, 3 gólpasszal, 5 kiharcolt faulttal, 1 szerzett labdával és 1 blokkal járult hozzá a spanyol Basquet Manresa fantasztikus bravúrjához az Európa-kupa Final Fourjáért küzdő Bilbao ellen, s a lecsorgó labdák megszerzésében az elmúlt hét kilenc ACB-s találkozóján senki sem volt nála jobb, egyedül a Caja Laboral centere, Tibor Pleiss gyűjtött be ugyanennyit.

Lóránt Péter a Virtus Roma egyik legjobbja volt kezdőként szerepelve a Virtus Bologna ellen megnyert összecsapáson, s a magyar nagyember 8 gólpassza a 16 csapatos Serie A legutóbbi fordulójában a legjobb egyéni teljesítményt jelentette a milánói Greenével egyetemben. Lóránt összesen 8 ponttal, 8 gólpasszal, 4 lepattanóval, 3 kiharcolt faulttal és 2 szerzett labdával zárt, ami 20-as VAL-mutatót eredményezett számára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik