Kosárlabda: Ez nagyon érdekes a Real Madridnál! – Hanga Ádám

K. D., SZ. ZS.K. D., SZ. ZS.
Vágólapra másolva!
2022.02.10. 12:55
Bőven vannak különbségek a Barcelona és a Real Madrid kosárlabdacsapata között Hanga Ádám szerint, aki exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak.

Hanga Ádám 2021 nyarán, négy év után intett búcsút Barcelonának, és költözött Madridba, ahol a legnagyobb riválisnál kétéves szerződést írt alá.

„Az előző idény azért is volt elképesztően fárasztó, mert sok minden nem úgy alakult, ahogy terveztem. Gondolok itt arra, hogy nem játszottam végül a Final Fourban, illetve hogy sokszor nem annyi játéklehetőséget kaptam, mint amire számítottam. Az egyik legnehezebb évem volt mentálisan, de ki tudtam pihenni, és úgy érzem, ezek ellenére rendkívül sikeres év volt a tavalyi” – mondta a Nemzeti Sportnak Hanga Ádám, aki végre úgy érzi, minden a megfelelő kerékvágásban halad.

Hanga Ádám otthon érzi magát a Real Madridnál (Fotó: Getty Images)
Hanga Ádám otthon érzi magát a Real Madridnál (Fotó: Getty Images)

„Mostanra minden a helyére került. Egy világklasszis csapattól igazoltam egy másik világklasszis együtteshez. Sikerült a beilleszkedés, nagyon jól érzem itt magam. Madrid egy kicsit más, mint Barcelona. Ha egy hasonlattal kellene élnem, azt mondanám, Madrid egy kicsit olyan, mint New York, Barcelona pedig olyan, mint Miami. Jelenleg tizenhét játékosunk van. Ilyen csapatban még nem játszottam, amelyikben ennyi profi játékos van. Én megpróbálok egyensúlyt teremteni a pályán, de sokkal kötetlenebb itt a szerepem, mint Barcelonában volt, ahol sokszor be voltam skatulyázva bizonyos szerepkörre”– mondta a magyar kosaras, aki részletesen is kifejtette, mi a különbség régi és új csapata között.

„Ami nagyon érdekes itt, a Real Madridnál, az az, hogy gyakorlatilag rád bízzák a profizmust. Itt nem mondják azt, hogy extra edzés kell neked, menjél többet a konditerembe, vagy fussál több kört. Egy dolog számít csak, hogy hogyan teljesítesz a mérkőzéseken. Ha teljesítesz és a csapat nyer, minden jó. Ha nem, akkor meg jön a nyár, és egyszerűen elküldenek…” – tette hozzá Hanga.

A Real Madrid magyar kiválósága január 20-án, az Alba Berlin elleni mérkőzésen lépett pályára legutóbb, azóta sérüléssel küzdött, és összesen öt találkozót kellett a lelátóról néznie.

„Egy hajlítóizom elszakadt a combomban, a sérülés végül súlyosabb lett, mint elsőre gondoltuk. Szerencsére már sokkal jobban vagyok, és ha minden jól megy, a pénteki mérkőzésen már vissza tudok térni a pályára” zárta a beszélgetést boldogan Hanga Ádám.

A magyar kosaras nem akármilyen találkozón térhet vissza. A Real Madrid ugyanis február 11-én, 20.45 órakor pont az ősi rivális Barcelona ellen lép pályára az Euroligában, amelyet jelenleg a blancók vezetnek – éppen a katalánok előtt.

A Hanga Ádámmal készült teljes beszélgetésünk már meghallgatható Spotify-on, Apple Musicon, valamint a legtöbb podcastfelületen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik