Kosárlabda: a Cegléd a piros csoportban is helytállna

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.06.28. 14:14
Címkék
A Cegléd KE fennállása legnagyobb sikerét érte el a kosárlabda NB I/B zöld csoport megnyerésével, a vezetők a keret kialakításán dolgoznak ezekben a napokban.

 

A feljutás benne volt a pakliban. Két évvel ezelőtt a pandémia szólt közbe, az elmúlt idényben pedig hiába vágott neki toronymagas esélyesként a csapat a bajnokságnak, a célegyenesben elbukott. Idén azonban már nem hibáztak a ceglédi kosarasok, ahogy Lázár László, a Ceglédi KE elnöke fogalmazott, tanultak a hibákból.

„Sokkal stabilabbak voltunk, az alapszakaszt és a rájátszást is megnyertük. Egyértelmű célunk volt a piros csoportba jutás, és míg a játékosok most szabadságukat töltik, mi az új idény keretének kialakításán dolgozunk. Nagy változások nem lesznek, hiszen a gerinc adott, de azért várhatóak erősítések.”

A klub a napokban két-három érkezőt jelenthet be, az első NB I/B piros csoportos szereplésének stabilitása érdekében.

„A Honvéd jutott fel az élvonalba, a PVSK esett ki, sokan lesznek, akik a feljutásért szállnak harcba – folytatta Lázár László. – A következő idényben is szeretnénk stabilan jó szerepléssel menetelni a bajnokságban. Nehéz reális célokat megfogalmazni, sok jó csapat lesz a bajnokságban. Úgy gondolom, hogy a rájátszásba jutással és az ottani minél jobb eredmény elérésével elégedettek lehetnénk. Belátható időn belül azonban szeretnénk már az NB I/B piros csoportjának megnyerésért is ringbe szállni.”

A Cegléd egyelőre Szolnokon játssza a mérkőzéseit, december, január környékén költözhet haza.

„Nagyon várjuk már, hogy elkészüljön a sportkomplexum, amely kilencszáz férőhelyes lesz, de akár ezerkétszáz fősre is bővíthető lesz. Verseny és munkacsarnok is lesz, hogy a felkészülésünkhöz, valamint a versenykörülményeinkhez is megfelelő feltételeket tudjunk biztosítani. Szóval minden adva lesz az eredményes szakmai munkához, a jövőbeni célok eléréséhez.”

A Cegléd a felkészülést augusztus elején kezdi meg, a végleges keret néhány héten belül összeállhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik