BORBOLA BENCE
BORBOLA BENCE
2022.06.28 14:14

Kosárlabda: a Cegléd a piros csoportban is helytállna

A Cegléd KE fennállása legnagyobb sikerét érte el a kosárlabda NB I/B zöld csoport megnyerésével, a vezetők a keret kialakításán dolgoznak ezekben a napokban.

 

A feljutás benne volt a pakliban. Két évvel ezelőtt a pandémia szólt közbe, az elmúlt idényben pedig hiába vágott neki toronymagas esélyesként a csapat a bajnokságnak, a célegyenesben elbukott. Idén azonban már nem hibáztak a ceglédi kosarasok, ahogy Lázár László, a Ceglédi KE elnöke fogalmazott, tanultak a hibákból.

„Sokkal stabilabbak voltunk, az alapszakaszt és a rájátszást is megnyertük. Egyértelmű célunk volt a piros csoportba jutás, és míg a játékosok most szabadságukat töltik, mi az új idény keretének kialakításán dolgozunk. Nagy változások nem lesznek, hiszen a gerinc adott, de azért várhatóak erősítések.”

A klub a napokban két-három érkezőt jelenthet be, az első NB I/B piros csoportos szereplésének stabilitása érdekében.

„A Honvéd jutott fel az élvonalba, a PVSK esett ki, sokan lesznek, akik a feljutásért szállnak harcba – folytatta Lázár László. – A következő idényben is szeretnénk stabilan jó szerepléssel menetelni a bajnokságban. Nehéz reális célokat megfogalmazni, sok jó csapat lesz a bajnokságban. Úgy gondolom, hogy a rájátszásba jutással és az ottani minél jobb eredmény elérésével elégedettek lehetnénk. Belátható időn belül azonban szeretnénk már az NB I/B piros csoportjának megnyerésért is ringbe szállni.”

A Cegléd egyelőre Szolnokon játssza a mérkőzéseit, december, január környékén költözhet haza.

„Nagyon várjuk már, hogy elkészüljön a sportkomplexum, amely kilencszáz férőhelyes lesz, de akár ezerkétszáz fősre is bővíthető lesz. Verseny és munkacsarnok is lesz, hogy a felkészülésünkhöz, valamint a versenykörülményeinkhez is megfelelő feltételeket tudjunk biztosítani. Szóval minden adva lesz az eredményes szakmai munkához, a jövőbeni célok eléréséhez.”

A Cegléd a felkészülést augusztus elején kezdi meg, a végleges keret néhány héten belül összeállhat.

2022.08.07 22:34:01

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A papírforma alapján – a vb-selejtezőkkel együtt – egy hét vereségből álló sorozat is benne lehet a pakliban.

2022.07.25 13:50:20

Kosárlabda K. Zs.

Tizenkét válogatott csap össze szeptember végén, a címvédő az Egyesült Államok.

2022.07.22 17:37:12

Kosárlabda K. Zs.

A mieink négy korábbi Európa-bajnokkal kerültek egy csoportba, köztük a címvédő Szlovéniával.

2022.07.24 16:35:32

Kosárlabda T. G.

Pálinkás József 1990-ben lett a női kosárlabda-válogatott kapitánya, a tisztséget 1993-ig töltötte be.

2022.07.24 08:56:08

Kosárlabda NÉMETH ANDREA

„Olyasmit szeretnék majd csinálni, ami boldoggá tesz. A sportágban pedig jól érzem magam.”