KoroNapló: Szabadon mászkálnak a szarvasok – Juhász Dorka

Vágólapra másolva!
2020.05.21. 07:24
Az Ohio State Egyetemen tanuló, de jelenleg Indianában tartózkodó 20 éves kosárlabdázó megismerkedett egy új „háziállattal”, és felhívta őt Székely Norbert szövetségi kapitány, aki várja a válogatott júliusi edzőtáborába.

 




„A minap legnagyobb megdöbbenésemre szarvasok néztek be az ablakon, és ez nem vicc! Megrémültem, de a házigazdáim szerint ez teljesen megszokott jelenség ezen a környéken.

A múlt héten kitaláltuk, hogy a családi ház udvarában felásunk egy területet veteményesnek – edzésnek sem volt rossz…

Javasoltam, hogy a kedvenceim, áfonya és eper mindenképpen legyenek benne, de mint kiderült, ez nem volt túl jó ötlet, mert a szabadon mászkáló szarvasok bemerészkednek az udvarokba, és megeszik a bogyós gyümölcsöket. Ennek tudatában sötétedés után már nem szívesen merészkedem ki egyedül.

Nekem ma is Michael Jordan a világ legjobb kosárlabdázója, a vasárnap befejeződött, a középpontba őt helyező filmsorozat őrületes népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban (is), újra fellángolt a Jordan-mánia. Tanulságos a történet, ajánlom minden sportoló figyelmébe: csak ilyen hozzáállással, elhivatottsággal érdemes sportolni! Nekem hatalmas pluszmotivációt jelentett a megtekintése, főleg ebben a különös helyzetben, amikor egyébként is hiányzik a kosárlabda.

Szerdán nagyon különleges online csapatmegbeszélésünk volt, amelyre meghívták Curt Millert, a Connecticut Sun WNBA-csapatának vezetőedzőjét. Mesélt az egyetemi és a profi edzői tapasztalatairól, sok történetet megosztott velünk olyan játékosokról, akik a kemény munkának köszönhetően nagyobb karriert futottak be, mint a korábban tehetségesebbnek gondoltak. Az előadás után volt alkalmam személyesen is beszélgetni vele: tanácsokat adott a játékommal kapcsolatban. Elismerő szavai motiválnak, és alig várom, hogy újra a pályán lehessek.

Jöjjön még egy szuper hír: felhívott Székely Norbert szövetségi kapitány, hogy ha lehetséges, szeretettel vár a júliusban tartandó válogatott edzőtáborba. Ez nagy megtiszteltetés, de kérdéses, hogy a vírushelyzet lehetővé teszi-e a hazautazásomat.

A nyári szemeszter az egyetemen július végéig tart, és minél előbb repülnék haza, mert a családommal sem találkoztam december óta. Persze fontos szempont, hogy vissza tudok-e utazni majd Magyarországról Columbusba az egyetem kezdetére…”

AKoroNaplóállandó szerzői:Baráth Botond(Egyesült Államok),Galló Vilmos(Svédország), Juhász Dorka (Egyesült Államok),Kemény Dénes(Magyarország),Krueger John-Henry(Egyesült Államok),Davide Lanzafame(Magyarország),Planéta Szimonetta(Franciaország)

Korábban: Gulácsi Péter(Németország), Ligetvári Patrik(Spanyolország),Pádár Krisztián(Oroszország),Vojvoda Dávid(Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseitIDE KATTINTVAtekinthetik meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik