Férfi kosár: Somogyi Ádám be akar kerülni a Burgos keretébe

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2021.08.10. 08:32
null
Somogyi Ádám (Fotó: Tumbász Hédi)
A magyar válogatottnál is számításba vett 21 éves kosárlabdázót nagy szeretettel fogadták Spanyolországban, és úgy érzi, minden tekintetben helyesen járt el, amikor búcsút intett a DEAC-nak.

– Sokat fejlődött a DEAC-nál töltött két éve alatt?
– Sokat tanultam rutinos csapattársaimtól, illetve rengeteg különmunkát végeztem és végzek egyedül – felelte Somogyi Ádám, a válogatott hátvédje, akinek szerződtetését a múlt héten hozta nyilvánosságra a spanyol élvonalbeli San Pablo Burgos. – Nemrég még a tévéből csodáltam, most pedig testközelből tapasztalhattam, milyen Magyarország legjobbjai ellen játszani. Ez szintén olyan élményt adott, ami sokat segített a fejlődésemben.

– Mindenképpen szeretett volna külföldre szerződni, vagy opció volt az is, hogy marad Debrecenben?
– Szerettem volna eljönni Debrecenből és külföldre szerződni, mivel sajnos nem egyeztek az elképzeléseink.

– Miért a Burgost választotta?
– Miután az érdeklődő csapatok felvázolták az elképzelésüket, és megbeszéltük az ügynökömmel, úgy gondoltuk, a Burgos látja bennem a legtöbb fantáziát. Ismernek is a klubnál, mivel korábban a megyében található Zamora csapatában játszottam a harmadosztályban. Ráadásul az együttes stabil playoffszereplő és az előző két Bajnokok Ligája-évad győztese.

– Mennyi esélyt ad arra, hogy már most megragad a Burgos első csapatában?
– Nem szeretnék esélyt latolgatni. A feladatom, hogy keményen dolgozzak, és megtegyem a tőlem telhető legtöbbet, ezért csak azzal foglalkozom.

– Hogy tetszik a környezet, részt vett már edzéseken is?
– A csapatedzések hétfőn kezdődtek, addig egyénileg dolgoztunk. Nagy szeretettel fogadtak, amikor megérkeztem egy észt játékossal, az ügyvezető meghívott kettőnket közös vacsorára, majd körbevezettek minket a városban, ahol sok a szép látnivaló.

– Segít önnek, hogy korábban játszott Spanyolországban?
– Kevesen tudják, de négy évvel ezelőtt volt lehetőségem a sevillai Betis ACB-ligás csapatával edzeni. Ez, illetve a Spanyolországban eltöltött három esztendő tapasztalatai a hasznomra válhatnak, nem az ismeretlenbe kellett kijönnöm.

– Rebesgetik, hogy magyar csapat is szóba jöhet, ha kölcsönadják. Van ennek valóságalapja?
– Jelenleg csak az lebeg a szemem előtt, hogy bekerüljek a Burgos aktív keretébe, erre készülök az elkövetkezendő hetekben.

– A DEAC jogi vizsgálatot indított átigazolásának körülményei miatt. Mi az álláspontja az ügyben?
– Jogilag, etikailag is helyesen és pontosan jártunk el az ügyben engem képviselő ügynökség segítségével. Csupán a szerződésben foglalt jogommal éltem, ezért sajnálatos és érthetetlen, miért akarnak hátráltatni, annak ellenére, hogy az ott eltöltött két év alatt mindent megtettem a klub sikerességéért. Már sokkal korábban jeleztem a DEAC-nak, hogy a klub nem biztosítja azt a fejlődési lehetőséget, amit az odaigazolásomkor felvázolt, így váltásban gondolkodom. Ezért ez nem érhette meglepetésként a debrecenieket, felkészülhettek a helyzetre. Másrészt meghallgattam az új edző elképzeléseit is, kiderült, hogy még csak nem is azon a poszton számolnak velem, amelyen egész életemben játszottam, noha számtalanszor jeleztem, hogy emiatt szakmailag sem éri meg nekem a DEAC-nál maradni. Ezeket figyelembe véve teljesen értetlenül állok a debreceni vezetők időhúzó, alaptalan, csak kellemetlenségeket okozó jogi lépései előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik