Férfi kosár NB I: Dzunics távozott Paksról

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 23:31
null
Dzunics Braniszlav a Falco elleni márciusi bajnokin (Fotó: Vas Népe/Unger Tamás)
Dzunics Braniszlav, az Atomerőmű szerb-magyar edzője lemondott posztjáról. Az idény végéig Jan Pavlík veszi át a szerepkörét a paksi NB I-es kosárlabdacsapatnál.

 

Véget ért Dzunics Braniszlav második paksi kalandja, amely több mint két éven át tartott. Az 56 éves szerb-magyar szakember a keddi Atomerőmű SE–Naturtex-SZTE-Szedeák (69–92) bajnoki negyeddöntő után döntött úgy, lemond, amit a vezetőség is támogatott.

A szituáció azért érdekes, mivel a gárda 2–0-s hátrányban van, vagyis nagy valószínűséggel a pénteki, szegedi találkozó után véget is ér számára a negyeddöntő. Másfelől persze onnan is meg lehet közelíteni a helyzetet, hogy talán a beugró utód, az eddigi segédedző, szakosztályvezető Jan Pavlík képes lehet új impulzust adni a keretnek, és valahogy életben tartani az elődöntős álmokat.

„A keddi mérkőzésen egy hosszú, vontatott és rendkívül nehéz idény után teljesedett ki bennem az, hogy a csapat érdekeit szem előtt tartva be kell látnom, hogy egészen egyszerűen nem tudom tovább folytatni a vezetőedzői munkámat. A mérkőzés után jeleztem ezt a vezetőségnek, amely elfogadta a döntésemet, így az évad végéig már nem én fogom irányítani a csapatot” – közölte a paksiak hivatalos oldalával Dzunics mester.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik