Férfi kosár: Hangáék simán nyertek a Barca ellen a döntő harmadik meccsén

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.06.17. 23:16
null
Ez sima volt – Hanga Ádámék újra előnyben a bajnoki döntőben (Fotó: Twitter/Real Madrid Basket)
Hanga Ádám csapata, a Real Madrid 81–66-ra legyőzte hazai pályán a Barcelonát a spanyol férfi kosárlabda-bajnokság (ACB-liga) döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2:1-es előnybe került az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Ha a fővárosi együttes a vasárnap rendezendő negyedik mérkőzésen is nyer, akkor három év után ismét bajnoki címet ünnepelhet.

 

A mostani találkozójukat megelőzően kétszer játszott egymással a Real és a Barca ebben az idényben a spanyol fővárosban, s a katalánok mindkét alkalommal viszonylag simán nyertek (a bajnoki meccsen 85–75-re, az Euroliga alapszakaszában 86–68-ra). A katalánoknak most is nagy szükségük lett volna a győzelemre, hiszen a bajnoki döntő első mérkőzésén elveszítették a pályaelőnyüket, de Hangáék másképp gondolták.

A Barca utoljára az első negyed közepén, 12–11-re vezetett, onnantól csak futott az eredmény után. A hazaiak az első játékrész végén 21–16-os, a nagyszünetben már hétpontos, 46–39-es előnyben voltak. A katalánok a meccs második felében nem tudtak újítani, a Real ellenben szebbnél szebb megmozdulásokat bemutatva fokozatosan növelte előnyét. A mérkőzés végéhez közeledve az sem volt elképzelhetetlen, hogy Hangáék húsz pontot vernek a Barcára, de erre aztán nem került sor, 81–66 lett a vége.

A magyar játékos valamivel több mint 21 percet töltött a pályán, ez idő alatt 7 pontot, 1 lepattanót és 3 asszisztot jegyzett.

Az Euroliga idei kiírásában ezüstérmes Real Madrid vasárnap este hazai környezetben története 36. bajnoki címét gyűjtheti be (2019 óta az elsőt), ha harmadszor is nyer a Barca ellen.

FÉRFI KOSÁRLABDA
SPANYOL BAJNOKSÁG, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Real Madrid–Barcelona 81–66
(21–16, 25–23, 20–14, 15–13)
Legjobb dobók: Deck 14, Causeur 13, ill. Kuric 15, Kalathisz 10

Az egyik fél harmadik győzelméig tart párharc állása: 2:1 a Real Madrid javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik