nemzetisport.hu 2017.07.27 18:08 Frissítve: 2017.08.19 20:36

Férfi kosár: válogatottunk másodszor is legyőzte Szlovákiát

Az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott a Szlovákia felett aratott 76–47-es szerdai győzelem után 72–51-re csütörtökön is megverte északi szomszédunkat, együttesünk második felkészülési mérkőzésén.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA 72–51 (20–13, 16–15, 17–12, 19–11)

Kecskemét, 400
néző. V: Papp P., Ádám, Jakab
MAGYARORSZÁG:
Wittmann, Vojvoda 8, BENKE 15/9, Tóth N. 1, Keller Á. 7. Csere: Pongó Má. 3/3, PERL 10/3, Eilingsfeld 8, Tóth Á. 5, KOVÁCS P. 9/6, VÁRADI 6/6. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan
SZLOVÁKIA:
Ihring, JONES 12, Musil 2, Körner 8, Batka 8. Csere: SEDMÁK 10/6,  Krajcovic, Ziak 3, Baldovsky 7, Fusek 1. Szövetségi kapitány: Ivan Rudez
Az eredmény alakulása. 3. perc:
2–4. 6. p.: 11–8. 13. p.: 25–13. 17. p.: 30–17. 23. p.: 39–33. 25. p.: 41–37. 29. p.: 53–38. 32. p.: 56–44. 35. p.: 59–47. 37. p.: 65–49
Kipontozódott:
Ihring (36. p.)
MESTERMÉRLEG

Ivkovics Sztojan: –
Leginkább annak örülök, hogy a fiatalok, Benke Szilárd, Váradi Benedek, Pongó Máté és Perl Zoltán jól játszottak, és fontos szerepük volt a győzelemben. Eljutottunk oda, hogy három-négy meghatározó játékosunk hiányában is vannak csapatok, amelyeket magabiztosan verünk. Minden a megfelelő módon halad.
Ivan Rudez: –
Sikerült valamennyivel jobban játszanunk az első mérkőzésnél, elsősorban védekezésben javultunk, és volt olyan, hogy sorozatban három-négy hazai támadásból nem kaptunk kosarat. A képességbeli különbség azonban megmutatkozik az eredményjelzőn, ennyivel jobb a magyar csapat és a magyar liga is a szlováknál.


Kevesebb mint 24 óra leforgása alatt ismét farkasszemet nézett egymással a magyar és a szlovák válogatott.

Eilingsfeld János ezúttal is energikusan játszott (Fotó: Koncz György)A mérkőzés előtt váratlan meglepetéssel szembesülhettek a nézők, ugyanis Allen Rosco is szerelést öltött. Az amerikai-magyar fiú jókedvűen bemelegített a társakkal, de a feldobás előtt az öltöző felé vette az irányt – még nem kapott lehetőséget, csakúgy, mint a tegnap pályára lépők közül Ruják András és Ferencz Csaba sem.

 
Minden információ az Európa-bajnokságról!

Volt viszont Vojvoda Dávid és Keller Ákos, a kezdőben kiegészülve Wittmann Krisztiánnal, Benke Szilárddal és Tóth Norberttel. Vojvoda azonnal meg is mutatta, hogy ő más szintet képvisel, mint az ellenféltől bárki, a szurkolók öröme azonban nem tartott sokáig, ugyanis a hazai kedvenc, Wittmann a 3. percben egy esés után a combjához kapott, onnantól nem is folytatta a játékot.

Ezúttal nem volt olyan gördülékeny a támadójátékunk, mint a szerdai összecsapáson. Talán a fáradtság is közrejátszott, de többször is eladtuk a labdát, egy-egy dobás a gyűrűt sem érte.

A publikum azért így is jól szórakozott, láthatott Váradi Benedektől negyedet lezáró triplát, Keller Ákostól és Eilingsfeld Jánostól zsákolást, valamint a blokkolás is közkedvelt szerelési fajtája volt a mieinknek.

Ezen a meccsen Wittmann gyors kiszállása után Vojvoda, Pongó, Perl Zoltán és Váradi is ellátott irányító szerepet, a palánk alatt Keller és Tóth Ádám, valamint Tóth Norbert és Eilingsfeld váltotta egymást. Benke és Kovács a rájuk jellemző lelkes játékkal és üres dobóhelyzetből értékesített triplákkal nehezítette a szlovákok életét.

Ugyan a szerdaihoz képest jóval kisebb különbség alakult ki a végére, a magyar válogatott győzelme nem forgott túl nagy veszélyben. (72–51)

Az első két tesztmérkőzésen a védekezésünkben ugyan volt olykor figyelmetlenség, összességében dicsérhető – kellően agresszív és jól szervezett. A felkészülés elejéről lévén szó, természetesen a támadójátékon is van még mit csiszolni, de az jól látható, hogy aki lehetőséghez jut, kiteszi a lelkét a pályára.

A válogatott legközelebb augusztus 4-én, Mariborban, Szlovéniával játszik, másnap pedig ugyanott csap össze Csehországgal.

 A játékosok értékelése
Wittmann Krisztián, a magyar válogatott irányítója: „A sérülésem nem súlyos, egy kis medvepuszit kaptam, és úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk – mondta a 3. percben megsérülő Wittmann. – Ez a mérkőzés hasonló volt, mint a szerdai, akkor inkább az első félidőben ment jobban a játék, most a másodikban. Szerintem nagyjából látszik, hogy mi várható a csapattól támadásban és védekezésben is, van még mit pontosítani, de jó úton haladunk.”

Keller Ákos, a magyar válogatott centere:
„Ahogy elkezdtük a meccset, az első két percben nagyon elfáradtam, aztán onnantól kezdve, hogy átestem a holtponton, már jobban bírtam. Szerdán jobban játszott a csapat, örülök, hogy most is nyertünk. A két mérkőzésen sok kosarat kaptunk leindításból, ezen mindenképpen változtatni kell, hátul személy szerint mellettem is több támadópattanót szedtek le, pedig nem jellemző. Szerdán támadójátékban jobban megvalósítottuk az edzésen gyakoroltakat, most inkább az egyéni képességek révén nyertünk. Nagyon sok múlik azon, hogyan illesztjük majd be a játékba Hanga Ádámot, Allen Roscót és Kane DeAndrét.”
A VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kane DeAndre (Maccabi Tel-Aviv)*, Ruják András (Paks), Allen Rosco (Tenerife), Keller Ákos (Alba Fehérvár), Wittmann Krisztián (Kecskemét), Hanga Ádám (Baskonia)*, Vojvoda Dávid (Szolnok), Kovács Péter (Szolnok), Benke Szilárd (Zalaegerszeg), Tóth Norbert (Falco Szombathely), Tóth Ádám (Szolnok), Golomán György (UCLA - Kaliforniai Egyetem)*, Ferencz Csaba (Körmend), Csorvási Milán (Körmend), Perl Zoltán (Treviso), Eilingsfeld János (Paks), Váradi Benedek (Falco Szombathely), Pongó Máté (Kecskemét)
* Még nem csatlakozott a kerethez.

 

2020.12.05 23:11:33

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. A leghűségesebb város dicséretes ötösre vizsgázott rendezésből.

2020.11.28 23:42:30

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A legjobb azonban az lenne, ha hamarosan már nem kellene plusz egészségügyi személyzetet, illetve logisztikusokat fogadni a kosárlabdacsapatok mellé, mert jelenleg nekik körülbelül ugyanannyi beleszólásuk van a keretek összetételébe, mint az edzőknek.

2020.11.20 18:27:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Azt mondták az orvosok, ha jól csinálom, lesz két, két és fél évem. Ennek januárban lesz két esztendeje.”

2020.11.16 09:10:20

Kosárlabda THURY GÁBOR

Horogdobás, zsákolás, légiós évek, Honvéd, Hanga – interjú a hetvenes klasszis kosarasával.

2020.10.03 14:10:27

Kosárlabda MTI/B. D. K.

Adam Silver úgy véli, az NBA-játékosok nem fognak szerephez jutni a nyári játékokon.