Férfi kosár: edzőváltás és fizetésmegvonás Fehérváron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 08:28
A TLI-Alba Fehérvár vezetősége elfogadta Marcel Tenter vezetőedző lemondását a szombati, Kaposvár elleni húszpontos vereséget követően. A székesfehérvári kosárlabdacsapatnál emellett a játékosok bérének tizenöt százalékát visszavonták.

„A Kaposvár elleni vereséget követő lemondását Marcel Tenter a hétfői megbeszélésen megerősítette, a klub vezetése pedig elfogadta” – olvasható az Alba hivatalos honlapján megjelent közleményben.

„Köszönjük Marcel itt elvégzett lelkiismeretes munkáját, további sikereket kívánunk neki a pályafutásához” – mondta Halm Rolland, a szakosztály igazgatója hozzátéve, a klub a játékosok fizetésének tizenöt százalékát visszatartja. Azonban, ha a gárda megnyeri a következő két találkozóját, úgy a kosárlabdázók megkapják ezt az összeget is.

A Fehérvár soron következő két ellenfele a MAFC és a Szeged, az új vezetőedző kinevezéséig Góbi Henrik dirigálja a tréningeket.

„Köszönöm a klubvezetésnek, hogy megértették az indokaimat – búcsúzott Marcel Tenter. – Köszönetet mondok a szurkolóknak és a csapatnak is, mert jól fogadtak engem itt Székesfehérváron. Az utolsó mérkőzésen úgy éreztem, hogy az együttes nem reagál úgy, ahogy én kértem, ezért felvállalom a felelősséget az eredményért. A pécsi meccsünk után már nagy kérdés volt számomra, miért hullámzó ennyire a teljesítményünk, utána két hétig keményen dolgoztunk, a Sopron ellen jobban ment, de nem javítottuk ki teljesen a hibáinkat. Lehet, hogy az elképzeléseimet nem értették, ezért éreztem úgy, hogy egy sokk kell, hogy megértsék, milyen fontos, hogy tiszteljék a szabályokat. Remélem, a továbbiakban sok sikerben lesz részük, én még egyszer köszönöm mindenkinek a lehetőséget.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik