MTI
M. B.
2023.09.29 10:08 Frissítve: 2023.09.29 10:29

Férfi kosár: A Sopot célja, hogy egy szinttel feljebb lépjen – Váradi

A válogatott kosárlabdázó, Váradi Benedek már beilleszkedett új csapatába, a lengyel bajnokságban szereplő Trefl Sopotba, amellyel szeretne minél jobb eredményeket elérni.

Váradi Benedek nagy ambíciókkal érkezett Lengyelországba (Fotó: Tangram Sports Management)

A 28 éves játékos június végén távozott a litván bajnoki ezüstérmes Rytas Vilniustól, amely nem hosszabbított vele szerződést, majd júliusban igazolt új klubjához.
    
Az M1 aktuális csatornának elmondta, sokat számít, hogy már a felkészülés eleje óta ott van Sopotban, ahol első számú irányítóként számolnak vele, a játékostársak és az edző pedig bízik benne.   

Hozzátette: az idény első két mérkőzését – a Szuperkupa-döntőt és a bajnoki nyitányt – elvesztették, mert erős ellenfelekkel találkoztak és a meccsek végére „elfogytak”, de szeretnének egyre jobban összeszokni és kijavítani a hibákat. A klub célja az, hogy egy szinttel feljebb lépjenek – fogalmazott.
    
A Trefl Sopot az előző idényben a nyolcadik helyen végzett a lengyel bajnokság alapszakaszában, majd a rájátszás első körében az első kiemelt Wroclawval szemben esett ki.
    
Váradi szerint a lengyel bajnokság fizikailag hasonló, mint a litván, és évről évre fejlődik.   

„Kiegyensúlyozott bajnokságot várok, sok csapat küzd a playoffért, minden mérkőzésnek lesz jelentősége” – mondta, hangsúlyozva, hogy náluk és a többi csapatnál is nagy volt a játékosmozgás, így néhány fordulónak el kell telnie ahhoz, hogy kirajzolódjanak az erőviszonyok.
    
„Sok együttes szerepel a nemzetközi porondon is, ez is befolyásolhatja majd a bajnoki történéseket”– tette hozzá.
    
A kosaras elárulta, hogy voltak más külföldi ajánlatai is, de most az a legfontosabb, hogy visszanyerje az önbizalmát, és tovább építse a karrierjét.
    
Szóba került Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány távozása is. Ezzel kapcsolatban Váradi Benedek azt mondta, a szakember mindig nyíltan kommunikált velük és csak köszönettel tartoznak neki az eredményekért.
    
„Ő hívott be először a válogatottba, hálás vagyok neki, és azt éreztem, hogy évről évre lépek előre. Sokat segített nekem a karrieremben” – fogalmazott.
    
„Azt hiszem, mindenki nevében mondhatom, hogy köszönünk mindent neki. A másik oldalon meg persze kíváncsian várom az új korszakot, hogy ki lesz az új szövetségi kapitány. Remélem, hogy a februári selejtezőkre már úgy tudunk felkészülni, hogy folytatni tudjuk a korábbi eredményességet” – tette hozzá.

2023.12.05 10:40:38

Kosárlabda nemzetisport.hu

Az Euroliga-ezüstérmes török Cukurova Mersin centere úgy érzi, jó irányt vehet a karrierje.

2023.11.23 13:53:02

Kosárlabda nemzetisport.hu

1987-ben a Bajai SK elhódította a Magyar Népköztársasági Kupát.

2023.11.03 21:14:59

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A gondolat nyilván ott motoszkál mindenkiben: egy pályafutás alatt talán ez lesz az egyetlen lehetőség eljutni az olimpiára. Ráadásul a szereplés jogát februárban hazai pályán, Sopronban lehet megszerezni, ahová a szurkolók bizonyosan azért mennek, hogy szemtanúi legyenek a sporttörténelmi sikernek.

2023.10.06 00:34:37

Kosárlabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem féltem a magyar válogatottat.