FAZEKAS ZOLTÁN 2020.04.24 08:05 Frissítve: 2020.04.24 10:11

Női kosár: a leukémiát leküzdő Gereben Lívia új szerződést kötött Szekszárdon

Újabb három évre aláírt a tolnai klubhoz a Szekszárd 20 éves, egyre jobb egészségnek örvendő válogatott bedobója, Gereben Lívia, aki leukémiája miatt tavaly még az életéért küzdött.

Gereben Líviára még vizsgálatok várnak, de fizikailag ismét jól érzi magát

– Örülök, hogy újra olyan a hangja, mint a betegsége előtt.
– Köszönöm, tényleg jól vagyok – válaszolta a Nemzeti Sportnak Gereben Lívia, az Atomerőmű KSC Szekszárd bedobója, akinél tavaly leukémiát diagnosztizáltak, átesett több kemoterápiás kezelésen és egy őssejt-transzplantáción, de hatalmas lelkierőről téve tanúbizonyságot, nemcsak túlélte a betegséget, már kosárra is dobott egy-két hete, és közel van a versenysúlyához. – Most pihengetek, túl vagyok a délelőtti edzésen, szobabicikliztem és erősítettem. Eljárok futni is, van egy sportpálya a közelben, találtunk egy idősávot, amikor nincs ott senki. Ja, és jógázom is.

A jókedvének van esetleg valami különleges oka?
Igen, három évre aláírtam a Szekszárdhoz. Főleg emiatt vagyok boldog, nem is tudom elképzelni máshol a jövőmet. Motivált és elszánt vagyok, ez nem változott.

Volt másik ajánlata?
Nem, ennek oka elsősorban az, hogy számos orvosi vizsgálat vár még rám, mielőtt csapatedzésen vehetek részt. Sokan nem sejtik, mi a helyzet velem és az egészségemmel. Egyébként is mindenképpen maradni szerettem volna, mert úgy érzem, ha letelik ez az idő, akkorra leszek esetleg kész játékos, és utána elmegyek egy sztárcsapathoz, ami a karrierem csúcsa lehet. Másrészt visszatérni is itt a legjobb, csak vége lenne már a koronavírus-járványnak!

Szabó Gergő, a Szekszárd ügyvezető elnöke:

„A legnagyobb öröm Livi hosszú távú szerződtetésével kapcsolatban, hogy közel egy évvel a leukémia diagnosztizálása után egyáltalán erről beszélgethetünk. Az a fanatizmus, aminek segítségével talpra állt ebből az embert próbáló élethelyzetből, szinte gondolkodás nélkül arra sarkallt minket, hogy közösen újra felépítsük őt. Jelenleg, mint mindenkinek, a létért való küzdelem az elsődleges, de nővéremmel, Szabó Noémivel és az elnökség tagjaival azon dolgozunk, hogy hasonló színvonalon tudjuk elkezdeni a 2020–2021-es szezont, illetve az esetleges nemzetközi szereplést. A csapat magyar gerincét sikerült egyben tartani. Folyamatos erőfeszítéseket teszünk azért, hogy ez a magyar mag még masszívabb legyen, emberi és szakmai szempontból is a keretünkhöz fogjuk választani a légiósainkat. Játékosaink a veszélyhelyzet ideje alatt folyamatosan kapják a feladatokat Djokics Zseljko iránymutatása szerint.”

A Szekszárd sokat segített önnek a betegsége után – volt esetleg önben olyan érzés, tartozik annyival, hogy marad?
Igen, és ha lett volna más ajánlat, akkor sem megyek el. Ez egyfajta viszonzása annak, amit értem tett a klub, a csapattársak, amiért hálás és motiváltabb vagyok. Nagyon szeretnék kiugró eredményt elérni a következő években velük, és ezzel viszonozni a szeretetet, a kitartást, a bizalmat.

Volt-e sarokpontja a szerződésének?
Nehéz volt ez a feleknek, mert nem mindennapi a helyzet. Sok alternatíva létezik a jövőmmel kapcsolatban, még senki sem tudja pontosan, milyen játékosként térek vissza, mit bír a szervezetem. Megegyeztünk, hogy minden eltelt év után leülünk, és az adott egészségügyi állapotomról, a szerepemről beszélgetünk. Az orvos szerint bármilyen munkát elvégezhetek, csak jólessen, ez a lényeg. Hamarosan kardiológiai vizsgálatot kell végezni, mert szeretnék szintet lépni a terhelésben.

Fizikailag hogy van?
Minden hétfőn kontrollra megyek Budapestre, jók az eredményeim.

A Szekszárd kosarasának edzőpartnere is akad
2020.12.05 23:11:33

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. A leghűségesebb város dicséretes ötösre vizsgázott rendezésből.

2020.11.28 23:42:30

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A legjobb azonban az lenne, ha hamarosan már nem kellene plusz egészségügyi személyzetet, illetve logisztikusokat fogadni a kosárlabdacsapatok mellé, mert jelenleg nekik körülbelül ugyanannyi beleszólásuk van a keretek összetételébe, mint az edzőknek.

2020.11.20 18:27:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Azt mondták az orvosok, ha jól csinálom, lesz két, két és fél évem. Ennek januárban lesz két esztendeje.”

2020.11.16 09:10:20

Kosárlabda THURY GÁBOR

Horogdobás, zsákolás, légiós évek, Honvéd, Hanga – interjú a hetvenes klasszis kosarasával.

2020.10.03 14:10:27

Kosárlabda MTI/B. D. K.

Adam Silver úgy véli, az NBA-játékosok nem fognak szerephez jutni a nyári játékokon.