3x3-as kosár: férficsapatunk is alulmaradt a döntőben

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2021.06.06. 20:21
A 3x3-as női kosárlabda-válogatott után férficsapatunk is a debreceni selejtezőtorna döntőjében bukta el az olimpiai kvóta megszerzésének lehetőségét, miután 21–14-es vereséget szenvedett Belgiumtól.
A férficsapat reménye is a döntőig élt, ám a végjátékban szertefoszlott (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A férficsapat reménye is a döntőig élt, ám a végjátékban szertefoszlott (Fotó: Tumbász Hédi) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Férfiválogatottunk nagyon sokat tehetett azért, hogy a letargiát felváltsa az örömünnep, a mieink Belgiummal találkoztak a debreceni olimpiai pótselejtező döntőjében.

A rivális azonnal bevert egy duplát, majd szerzett egy egypontost is, de a szlovénok ellen sem kezdtünk jól. Ivosev Tamás mintaszerű lefordulás után nem dobta be a ziccert, de aztán betalált kétszer.

A diósgyőri szurkolók sajnos közben csalódottságukban eltűntek, noha jól jött volna a hangjuk ereje. Mentek előre, küzdöttek a fiúk, de a belgákkal több probléma is volt: fizikailag bivalyerősek, tudnak dobni, és nincsenek híján az önbizalomnak sem.

9–4-nél Ivosev kétpontost ért el, aztán visszalépős egypontossal jelentkezett – ezért klasszis a szerb-magyar magasember! Betörés után újra eredményesek voltak a belgák, az atmoszféra ezúttal, némiképp érthetően nem igazán segített a mieinken, de abban bízhattunk, hogy nagyon szeretik például az amerikai rapet.

Pontgazdag volt a csata, öt perc után 12–10-re vezetett Belgium, semmi sem volt veszve. Csirke Ferenc szövetségi edző nagyot kortyolt ásványvízébe, Demeter Attila ennek örömére gyönyörűen kivitelezte akcióját. Nem lankadtak, nem csüggedtek a fránya belgák, érkeztek a faultok is a javára, 14–11 oda, de Ivosev visszahozta reményeinket egy szédítő blokkal.

Demeter Attila dobhatott kettőt, a másodikat elvétette. Mindig betaláltak a belgák, amikor nem kellett volna nekik, Ivosev szerencsére bebrusztolt egy pontot. Hiába, a fehéreket nem lehetett megingatni, Ivosev Tamás újabb pontját kettőből egy sikeres belga büntető követte. Aztán jött egy nagy dupla kintről, 19–14-re vezetett az ellenfél, varázslatra lett volna szükség a hátralévő másfél percben. Szomorúságunkra nem alakult jól a vége sem, 21–14-re kikaptunk, az egyébként nagyszerű két napot produkáló férfiválogatottunk sem lesz ott Tokióban.

KOSÁRLABDA
3x3-as olimpiai pótselejtező, Debrecen
Férfiak, negyeddöntő
Mongólia–Ukrajna 19–17
Szlovénia–Románia 21–12
Elődöntő
Belgium–Mongólia 16–15
Magyarország–Szlovénia 19–16
A magyar pontszerzők:
Ivosev 8, Demeter 5, Kerpel-Fronius 5, Keller I.
Döntő
Belgium
–Magyarország 21–14
A magyar pontszerzők: Ivosev 8, Demeter 3, Kerpel-Fronius 2, Keller I.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik