Sportoló Nemzet Kosárlabda Kupát rendeztek Sopronban

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.02.10. 20:48
Schmidt Ádám is kosárlabdázott Sopronban (Fotó: Árvai Károly)
Több mint 200 gyermek vett részt a női kosárlabda olimpiai selejtező pihenőnapján lebonyolított kosárlabdakupán, amelynek All Star-mérkőzésén Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, és a Sopron Basket irányítója, Fegyverneky Zsófia is pályára lépett.

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága, a Nemzeti Sportügynökség és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége együttműködésében Sportoló Nemzet Kosárlabda Kupát rendeztek Sopronban, a női kosárlabda olimpiai selejtezőnek otthont adó városban szombaton, a kvalifikációs torna pihenőnapján. Az egész napos eseményen több mint 200 gyermek vett részt a 2012–2015-ös korosztályból. A legügyesebb iskolásokat beválogatták az All Star-mérkőzésre, amelyen a Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és a Sopron Basket irányítója, Fegyverneky Zsófia fémjelezte együttesek küzdöttek egymással. A gyerekek néha eladott labdába hajszolták a két rutinos kosárlabdázót, akik láthatóan nagyon élvezték a játékot a kis kosaraspalántákkal.

„A program mottója, hogy »Sport egy életen át«, a sportirányításban nagyon lényegesnek tartjuk, hogy a versenysport mellett minél több honfitársunkat megszólítsuk azzal, mennyire fontos, hogy az életük részét képezze a rendszeres testmozgás. Kétezerhuszonnégy az olimpia éve, sok olyan kvalifikációs tornát rendez Magyarország, amelyen a versenysportolói kvalifikálni tudnak Párizsba, és ezen események kísérőprogramjaként a Sportoló Nemzet is megjelenik, ahogy itt is, Sopronban.”

Az államtitkár hozzátette, a kosarazó gyermekek érmeket kapnak, megismerkedhetnek a sportággal, és természetesen bízik abban, hogy a remélhetőleg hatalmas versenysportsikerrel záruló hétvége után hétfőn úgy ébrednek majd a gyerekek, hogy szeretnének ismét kosárlabdázni.

Fontos, hogy a Sportoló Nemzet-programot kíséri egy klubtagsági kártya, amelynek segítségével kedvezményes áron lehet jegyet venni nagy sporteseményekre. Schmidt Ádám ezzel kapcsolatban elmondta, próbálják bővíteni a motivációs eszközök tárát, aki kiváltja a kártyát, kedvezményesen tud sportolni az állami tulajdonú és a sportirányítás által üzemeltett létesítményekben, illetőleg nemcsak a kvalifikációs tornákra, akár a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére is olcsóbban juthat be, továbbá lehetőséget kap arra, hogy megismerje a környékén található sportegyesületeket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik