Sportrádió: Van némi hasonlóság Szoboszlai Dominikkal – Dávid Kornél

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 17:54
Dávid Kornél 25 éve ezen a napon igazolt az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Chicago Bullshoz. A Sportrádió Hazafutás című műsorában a 109 NBA-mérkőzésen pályára lépő kosaras Szabó Bencének mesélt a ligába kerülésének körülményeiről, a motivációról, Szoboszlai Dominikról és arról, min változtatna ennyi év távlatából.

 

„Az akkori önmagam és a mostani között nincs nagy különbség, most kicsit idősebb és tapasztaltabb vagyok. Többet tudok az NBA-ről és a Chicago Bullsról is. Jó lett volna, ha ennek a felét tudom akkor, de így sem lehetek elégedetlen” – mesélte Dávid Kornél Szabó Bencének a Sportrádióban.

„Azt gondolom, hogy Amerikában kisebb volt a felhejtés, bár mindenki kiváncsi volt, hogy a Michael Jordan-éra után mire lesz képes a csapat. Itthon nagyon nagy felhajtás volt, erre nem is számítottam. Az volt a szerencse, hogy kint voltam, így kevésbé jutott el hozzám” – emlékezett vissza Dávid Kornél, aki hozzátette, hogy szinte az utcán se tudott végigmenni anélkül, hogy megállították volna.

Elmondta, a helyzete hasonló volt ahhoz, mint Szoboszlai Dominiké jelenleg. „Van némi hasonlóság azzal a különbséggel, hogy a közösségi média nem volt a mostani szinten. Az én mindennapjaimat nem tudták annyira követni, mint az ő esetében.”

„Ez az, ami legjobban motivált, hogy megmutassam, hogy én se vagyok kevesebb, mint a többiek. Később, amikor már szerződésem volt, akkor folyamatosan meg kellett felelni és bizonyítani.”

A 109 meccsen az NBA-ben pályára lépő Dávid elmondta, hogy a hozzáállásán utólag se változtatna, viszont jó lett volna, ha van egy olyan menedzsere, aki jártas a kosárlabdában, és segít egy csomó dologban. A Milwaukee Bucks játékosmegfigyelője végül elmondta, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen sokat kell várni a következő magyarra, de az biztos, hogy nagy szenzáció lesz, ha egyszer megtörténik.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik