Férfi kosár: a mieink 22 ponttal kikaptak Izraeltől Kecskeméten

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.28. 20:32
Az augusztus 13-án, Lengyelországban kezdődő olimpiai előselejtező előtt az első felkészülési mérkőzését vívta a magyar férfi kosárlabda-válogatott – a pénteki kecskeméti meccset Izrael nyerte meg 90–68-ra. A mieinknél még nem lépett parkettre a csapatkapitány Keller Ákos, aki pár nap múlva csatlakozik a kerethez, ahogy az újonc Tanoh Dez András is.
Mócsán Bálint tíz pontot szerzett a magyar csapatban (Fotó: Földi Imre)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Mócsán Bálint tíz pontot szerzett a magyar csapatban (Fotó: Földi Imre) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A Falco centere hiányzott is a palánk alól, az izraeliek az első félidőben főleg Roman Sorkin révén többször eredményesek voltak a kettő a kettő elleni játékokból. Mindkét csapat inkább támadásban jeleskedett, a mieink is szépen megkomponált figurák után szerezték a pontokat, de többször előfordult, hogy labdaszerzés után sikerült könnyű kosarat szerezni. A magyar csapat gyakorolhatta az egész pályás letámadás elleni labdafelhozatalt, előfordult, hogy ebbe hiba csúszott, de pontosan az ilyen szituációk miatt jók a tesztmérkőzések. A fordulatos, jó kosárlabdát hozó első félidő végén minimális vezetéssel várhatták a folytatást az izraeliek.

Amelynek során nekik sikerült szigorítani a védekezésen, a magyar csapat dobásai kisebb százalékkal estek be és sokszor szerencsénk sem volt. Az látszott, a vendégek előrébb járnak a felkészülésben, gyorsan járatták a labdát, általában sikerült üres dobóhelyzetig játszaniuk és éltek is a lehetőséggel, a harmadik negyed végén már tizenöt ponttal is vezettek.

Az utolsó negyedben sem változott a mérkőzés képe, Izrael tökéletesen kontrollálta az eseményeket, a magyar válogatott pedig próbálkozott rendületlenül, de ez néha görcsösnek tűnt. Az összecsapásból sok tanulságot lehetett levonni, védekezésben és támadásban is van hova javulni, de ez még csak az első edzőmérkőzés volt, vasárnap Izland ellen már jobb játék következhet.

FÉRFI KOSÁRLABDA, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–IZRAEL 68–90 (20–20, 22–25, 11–21, 15–24)
Kecskemét, 500
néző. V: Győrfy, Németh, Földesi
MAGYARORSZÁG: Váradi 2, Vojvoda 6, BENKE 12/3, Eilingsfeld 6, Karahodzsics 6. Csere: Somogyi 4, PERL 15, Kiss D. 2, Golomán 5, MÓCSÁN 10/6. Szövetségi kapitány: Ivkovics Sztojan
IZRAEL: Madar 2, Timor 4, BLAYZER 12/9, Ginat 6/6, SORKIN 20/3. Csere: CACHASVILI 10, Ziv 7/3, Artzi 8/6, Beni 2, Kravits 9/3, Avivi 3/3, Paretsky 5/3. Szövetségi kapitány: Ariel Beit-Halahmy
Az eredmény alakulása. 3. perc: 7–4. 4. p.: 7–12. 8. p.: 15–12. 14. p.: 25–33. 17. p.: 38–37. 22. p.: 44–50. 26. p.: 48–61. 33. p.: 55–73. 36. p.: 61–80.
MESTERMÉRLEG
Ivkovics Sztojan:
– Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban gyorsan kivált Eilingsfeld János, nem akartuk sokat terhelni, ezután pedig szerkezeti gondjaink voltak. Az izraeliek védekezésben több szisztémát alkalmaztak, erre nem készültünk fel, illetve elképesztő dobóformát mutattak, mi pedig a második félidőben alig találtuk el a berendezést.
Ariel Beit-Halahmy: – Úgy gondolom, első mérkőzésnek kiváló volt ez, sok nálunk a fiatal, megújult a csapatunk. A magyar válogatott nagyszerűen játszott az első félidőben, fizikailag is kemény csata volt, aztán a folytatásban mi feljavultunk és megérdemelten nyertünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik