Női kosár: Az Eb szempontjából ez semmi – óva int a kapitány a spanyolok elleni szenzációs siker után

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 08:13
A magyar női kosárlabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 77–65-re legyőzte a jövő héten kezdődő Európa-bajnokság egyik favoritjának számító spanyol együttest. A találkozó után Székely Norbert szövetségi kapitánnyal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott nagyon egységesen lépett fel a spanyolok ellen.

„Mindenki pontosan végrehajtotta azokat a kéréseket, amelyeket megfogalmaztunk, és a lányok elképesztően nagy szívvel harcoltak végig. Ha ennek a válogatottnak az útját nézzük, akkor ez egy nagy eredmény, ha pedig az Európa-bajnokságot nézzük, akkor semmi. Nagyon fontos, hogy ezt a két dolgot különítsük el. Jövő héten, az Eb kezdetén kell igazán jónak és ügyesnek lenni, ilyen egységesnek, ilyen harcra késznek. Viszont, ha ezt az egészet nézzük a magyar kosárlabdázás szempontjából, akkor nagyon fontos eredmény.”

Videónkban beszél a lányok önbizalmáról, az Eb-célokról, a Szlovákia elleni nyitó meccsről és a szurkolók fontosságáról is.

DUBEI DEBÓRA: EZ A VILÁGSAJTÓBAN BIZTOS KÖRBE FOG MENNI

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Aho Nina, Kányási Veronika
(mindkettő DVTK-Hun-Therm), Dubei Debóra, Ruff-Nagy Dóra, Török Ágnes (mindhárom Serco Uni Győr), Goree Cyesha, Studer Ágnes (mindkettő Atomerőmű KSC Szekszárd), Határ Bernadett, Varga Alíz (mindkettő Sopron Basket), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Castors Braine, belga).
A játékosok neve mellett azt a klubot jelöltük, amelyből kiharcolták a szereplés jogát.

KOSÁRLABDA
NŐI EB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS (Sopron)
MAGYARORSZÁG SPANYOLORSZÁG 77–65 (13–19, 22–17, 25–12, 17–17)

Sopron, 400néző.V:Praksch, Nagy V., Mészáros B.
MAGYARORSZÁG:Studer10/6,Dubei8/6,LELIK11/3,GOREE14,KISS V.16. Csere:Ruff-Nagy5,Török Á., Kányási6/6,Horváth B.3/3,Miklós, Határ4.Szövetségi kapitány:Székely Norbert
SPANYOLORSZÁG:Conde, L. RODRÍGUEZ16/9,Cazorla7,Ginzo, Carrera9. Csere:Gil8,Quevedo, Ouvina4,Romero2,Torrens12/9,Pendande7.Szövetségi kapitány:Miguel Méndez
Az eredmény alakulása. 5. perc:6–12.9. p.:11–18.13. p.:20–21.16. p.:27–26.18. p.:27–31.22. p.:37–36.25. p.:47–40.29. p.:57–46.32. p.:64–48.35. p.:68–56.38. p.:75–56
MESTERMÉRLEG
Székely Norbert:– Ettől még nem nyertünk egy meccset sem az Európa-bajnokságon, ott kell majd igazán győznünk, ha azonban a női kosárlabdát nézzük, akkor nagyon fontos sztori, hogy megvertük a spanyolokat, hiszen nem minden nap történik ilyen az ember életében. Ez a csapat olimpiai és világbajnoki második helyezett, közvetlenül az amerikai válogatott mögött van, és sokszoros Európa-bajnok, ezért nagyon nagy ez az eredmény. Kitartóak voltunk, következetesen csináltuk, amit a csapattól kértünk, és egységesen léptünk fel. Nagyon büszkék lehetünk erre a mérkőzésre, utunk tekintetében fontos tényező, de az Európa-bajnokságot illetően még semmit nem csináltunk.
Miguel Méndez:– Kemény mérkőzés volt! Nem könnyű két egymást követő napon játszani magas fizikai szinten, ezért próbáltuk forgatni a csapatot, és pihentetni a fő játékosainkat, mert már a következő találkozóra készülünk. Elismerésem a magyar együttesnek, nagyon jó kosárlabdát játszik védekezésben és támadásban is, nagyon komplett csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik