Kosárlabda: Amerikában sem csak pihent Goree Cyesha

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 13:43
null
<strong>Goree Cyesha</strong> (balra) a spanyolok elleni második meccsen 14 pontot szerzett (Fotó: Koncz Márton)
A csütörtökön kezdődő női Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott honosított amerikai középjátékosa egyelőre csak a szlovákok elleni nyitó mérkőzésre összpontosít, de örül, hogy a torna előtti utolsó edzőmeccset megnyerte az együttes.

– Később csatlakozott a kerethez, mint a többiek, de a spanyolok elleni pénteki és szombati felkészülési mérkőzéseken igen jól mozgott…
– Csaknem egy hónapot otthon lehettem az Egyesült Államokban, de közben is edzettem – válaszolta a Nemzeti Sportnak Goree Cyesha, a magyar válogatott honosított erőcsatára, aki a nemzeti együttes utolsó két edzőmeccsén kitűnően játszott, előbb nyolc, majd 14 pontot szerzett. – Volt egyéni programom, amely alapján tréningeztem. Jó volt pihenni, de jó volt visszajönni is a csapathoz, amelynél kiváló a szellemiség. Néhány közös edzést kihagytam, de nem volt gond.

– Közben megsérült Dombai Réka, Juhász Dorka pedig végül nem csatlakozott. Mit szól ehhez?
– A sérülés sosem jön jókor, ami pedig Dorkát illeti, nagyszerű lett volna, ha velünk jön, óriási tehetség, sokat segíthetett volna. De azt gondolom, neki most a jövője érdekében Minnesotában kellett maradnia. A szisztéma pedig nélküle is működik.

– Milyen volt a spanyolok elleni két összecsapás?
– Az első meccs furcsa volt, ugyanis két hónapja nem játszottam éles találkozón. Persze így sem volt gond, de a másodikon már jó ritmusban játszottam az elithez tartozó rivális ellen. A gyűrű közelében is gyakran domináltunk, örvendetes, hogy a második meccset meg is nyertük. Sok tanulnivalónk van még, látjuk a hiányosságokat, ami a lepattanózásban és az eladott labdák számában ütközött ki. Nagy győzelmet arattunk szombaton, az Európa-bajnokság előtt ez mentálisan fontos volt. Hétfőn még edzünk egyet, aztán útnak indulunk Ljubljanába.

– Mit vár a tornától?
– Sokat foglalkoztunk az előző időszakban a szlovákokkal, akikkel a nyitó meccset játsszuk. Jó csapat, és hasonló felfogásban készül mint mi, vagyis meg akar verni minket. Tudjuk, hogy a csoportkörben talán ez a legfontosabb mérkőzés, amelyet mindenképpen meg kellene nyernünk, ezért nem is nézünk messzebb, egyelőre csak erre koncentrálunk.

– A felkészülés közben visszaigazolt Győrbe, oda, ahol európai és magyarországi karrierje elkezdődött…
– Vissza a gyökerekhez! Újra olyan környezetben, városban élek, játszom majd, amit megszoktam, ahol mindenkit ismerek. Nyolc éve újoncként kerültem oda, s egy év múlva az Euroligában játszhattam. Belekóstoltam az olasz és a spanyol bajnokságba is, kipróbáltam magam, de visszatértem Magyarországra, ahová a szívem húzott. Miskolcon és az előző három évben Szekszárdon is jól éreztem magam. Mindig ott szeretek játszani, ahol az számít, aki vagyok és amit képviselek. A győri keret erős, megyünk az Euroligába, s jó lenne bajnoki címet nyerni jövőre, én legalábbis az aranyéremért érkeztem.    

A MAGYAR VÁLOGATOTT EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Aho Nina, Kányási Veronika (mindkettő DVTK-Hun-Therm), Dubei Debóra, Ruff-Nagy Dóra, Török Ágnes (mindhárom Serco Uni Győr), Goree Cyesha, Studer Ágnes (mindkettő Atomerőmű KSC Szekszárd), Határ Bernadett, Varga Alíz (mindkettő Sopron Basket), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Castors Braine, belga). A játékosok neve mellett azt a klubot tüntettük fel, amelynek tagjaként kiharcolták a szereplés jogát.


A MAGYAR CSAPAT PROGRAMJA
D-CSOPORT (Ljubljana)

Június 15., csütörtök: Szlovákia–MAGYARORSZÁG
Június 16., péntek: MAGYARORSZÁG–Törökország
Június 18., vasárnap: MAGYARORSZÁG–Szerbia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik