Kosárlabda: a Real Madrid elengedi Hanga Ádámot – Marca

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 17:02
null
A jelek szerint véget ér Hanga Ádám madridi kalandja (Fotó: Getty Images)
Nem aktiválja a Hanga Ádám szerződésében szereplő hosszabbítási opciót a Real Madrid, így a magyar válogatott kiválósága szabadon igazolhatóvá válik – írja a Marca.

A „királyi gárda védelmének oszlopaként” jellemzett 34 éves játékos a mögöttünk hagyott idényben Euroligát nyert a Reallal, s főleg akkor vált húzóemberré csapatában, amikor Nigel Williams-Goss sérülés miatt kidőlt – az idény végjátékában az amerikai légiós visszatérése és a magyar játékos sérülései azt jelentették, hogy a 201 centiméteres védő kiegészítő szerephez jutott a Realban.

A királyi gárda egy minőségi dobóhátvéddel szeretné megerősíteni a keretét, így az első „beáldozott” játékos Hanga Ádám lett. A Marca ezzel együtt úgy tudja – ahogyan azt mi is megírtuk –, hogy a magyar játékos nem marad sokáig klub nélkül, s várhatóan egy másik euroligás együttesben folytathatja pályafutását – a madridi sportlap szerint a korábbi madridi edző, Pablo Laso által irányított Bayern München, valamint az idei Eurliga-döntős Olympiakosz is igényt tart Hanga Ádám játékára.

 

Hanga Ádám a Nemzeti Sportnak a napokban még arról beszélt, hogy jövője nem dőlt el a Real Madridnál.

„Nekem még van megbeszélnivalóm a klubbal, hiszen a szerződésem szerint opcióm van maradni, de a jövőm még nem dőlt el. Egyelőre várjuk, mi lesz, nem is akarok belemenni a részletekbe, amíg nem tudok biztosat mondani. Most várok a klub döntésére, amelynek július ötödikéig van lehetősége lehívni az opciót a megtartásomra. Ha nem így lesz, szabadon igazolhatóvá válok. (...) Tényleg nem tudom, mit tervez a Real” – nyilatkozta lapunknak a 34 éves klasszis.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik