Női kosár Euroliga: történelmi jelentőségű nyitómeccs előtt a DVTK

FAZEKAS ZOLTÁN (Schio)FAZEKAS ZOLTÁN (Schio)
Vágólapra másolva!
2022.10.26. 21:05
null
Piciny csarnokban rövid edzést tartottak a diósgyőriek (Fotó: Fazekas Zoltán)
Az idei olasz bajnok, kupa- és olasz Szuperkupa-győztes otthonában játssza fennállása első találkozóját a női kosárlabda Euroligában a DVTK-Hun-Therm.

Bő két hét telt el azóta, hogy történelmet írt a borsodi együttes, amikor a saját csarnokában kiharcolta, hogy fennállása során először tagja lehessen az európai elitsorozatnak, a női Euroligának.

Kányási Veronikáékat megszorítani sem tudták a DVTK Arénában megrendezett minitornán, az izraeli Elicur Ramlát (80–54), majd a török Botast (75–54) is simán verték meg Völgyi Péter vezetőedző tanítványai, akik kedd reggel hét órakor pattantak fel az 58 személyes buszra, amelyről este 11 órakor leszállva, némileg elcsigázva, de a törökök elleni győzelmet követő mámoros hangulathoz hasonlóan várakozással és reménnyel telve megérkeztek az olaszországi Schio városába. A sok egészségügyi és étkezés miatti megállóval, szlovéniai közlekedési dugókkal tarkított hosszú utazást a játékosok alvással (az új hátvéd, a Puerto Ricó-i Arella Guirantes szinte végig aludt), játékokkal, olvasással és zenehallgatással töltötték, szerencsére a feszültség és idegesség jeleit egyáltalán nem lehetett felfedezni a kosarasokon.

„Izgatottan várjuk a bemutatkozást, s bízunk benne, hogy a várható egészséges drukk nem fog átcsapni görcsösségbe vagy kapkodásba ezen a történelmi találkozón – mondta Bernáth Réka, a DVTK válogatott hátvédje. – Kemény csatára számítunk, rutinos, jó csapat a Schio, mi pedig újoncok vagyunk, de szeretnénk vele egy jó meccset játszani. A legutóbbi meccsen a Győr ellen szétestünk, fejben nem voltunk ott, nem működött a védekezésünk, s támadásban voltak gondjaink, ezeket javítani szeretnénk.”

A főpróba tehát nem sikerült (a győriek kilenc ponttal megnyerték a szombati bajnokit), ám ez nem jelenti azt, hogy nem lehet esélye a DVTK-nak csütörtök este az olasz sztárcsapat ellen, amely idén a bajnoki cím mellett megnyerte az Olasz Kupát és az olasz Szuperkupát is, s a bajnokságban öt fordulót követően még veretlen.

Szerda délelőtt a Schio 26 éves új légiósa, az amerikai Marina Mabrey is feltűnt a magyarok szállásán, de nem kémkedni érkezett, hanem előző idénybeli csapattársával, a diósgyőriek új ausztrál légiósával, Darcee Garbinnal találkozott, akivel a múlt évadban az ausztrál Perth Lynxben játszott együtt. Reggeli után Kányási Veronikáék a szállodától gyalogosan 20 perc alatt elérhető belvárosba sétáltak, s megnézték a látnivalókat a nyárias időben (24 fokos kellemes meleg és verőfényes napsütés volt), majd este a hotel szomszédságában lévő piciny Livio Romare Sportcsarnokban szűk másfél órát edzettek.

KOSÁRLABDA
NŐI EUROLIGA, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
OKTÓBER 27., CSÜTÖRTÖK
19.30:
Schio (olasz)–DVTK-Hun-Therm
20.30: Mechelen (belga)–Sopron Basket

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik