Női kosár NB I: a Szekszárd reagált a szurkolóit ért vádakra

Vágólapra másolva!
2017.04.27. 10:18
Kedden este az Uniqa Sopron feszült hangulatú mérkőzésen 61–45-re győzött Szekszárdon a női kosárlabda NB I döntőjének első felvonásán. A győztes klub a mérkőzés másnapján közleményt adott ki, melyben a szekszárdiak játékstílusát és szurkolóik viselkedését, valamint Papp Péter játékvezető ténykedését is bírálta. A közleményre az alapszakaszelső is reagált.

A Szekszárd a saját honlapján adott ki nyilatkozatot, melyet változtatások nélkül közlünk:

„A bajnoki döntőben való részvétel hatalmas siker egyesületünk számára, hiszen története során még sosem jutott ilyen magasságokba. Szekszárdon igazi »kosárlabda láz« uralkodik, nagy örömünkre a keddi nyitómérkőzés telt házas, lelkes közönség előtt zajlott. Bár a döntő párharc időszakában a sportnak kellene a középpontban lennie, szomorúan tapasztaljuk, hogy »egyéb« dolgokkal is foglalkoznunk kell.

Nem értünk egyet és igen unalmasnak találjuk a soproniak arra vonatkozó nyilatkozatait, miszerint csapatunk kirívóan keményen, a fault-határon vagy azon túl védekezik. Azt érzékeljük, hogy ellenfelünk már a bajnoki döntő megkezdése előtt koncepciózusan felépített nyilatkozatokkal próbálta ellenünk hangolni a honi kosárlabda közvéleményt, ami előtt értetlenül állunk. Úgy gondoljuk, a Sopron rendelkezik olyan erős játékoskerettel, hogy ne kelljen ilyen eszközökhöz nyúlnia. A mérkőzést követő nyilatkozatok szintén a fentieket támasztják alá, amik ráadásul egyes internetes oldalakon szükségtelenül nagy indulatokat gerjesztettek.

Véleményünk szerint Shenise Johnson 35. percben kapott második technikai hibájának megítélése jogos játékvezetői döntés volt, mivel a sportoló – függetlenül attól, hogy az csak egy »dobott csók« volt – fegyelmezetlenül kimutogatott a nézőknek.

Igaztalan hamis vádnak, egyben övön aluli módszernek tartjuk a soproniak rasszista vádjait, melyeket messzemenőkig visszautasítunk! Mivel számunkra a szurkolóink a legfontosabbak, kiállunk mellettük és kijelentjük, nem tettek és nem tesznek különbséget emberek között azok bőrszíne miatt! Emlékeztetőül megjegyezzük, játékoskeretünkben idén két színesbőrű sportoló is megfordult: a közönségkedvenc Jade Barber sérülései miatt december végén távozott, a februárban igazolt Cherise Daniel pedig köszöni, nagyszerűen érzi magát a szekszárdi emberek között. Tekintettel a fentiekre, felszólítjuk az UNIQA Sopron vezetőségét, hogy bizonyítsák a rasszizmusra vonatkozó vádjaikat vagy pedig nyilvánosan kérjenek bocsánatot!

Végezetül szeretnénk rámutatni arra, hogy szakvezetésünk a vereségek esetén is sportszerűen elismeri ellenfele érdemeit. Djokics Zseljko vezetőedzőnk ennek szellemében mindig gratulál az ellenfélnek, ahogy azt a kedd esti nyilatkozatában is megtette. Bár már a bajnoki döntő megkezdése előtt tisztában voltunk azzal, hogy szerényebb anyagi lehetőségeink miatt nem mi vagyunk a párharc esélyesei, igenis úgy gondoljuk, csapatunk nem érdemtelenül jutott a döntőbe, ezért kiérdemli azt a tiszteletet, amit mi is megadunk ellenfeleinknek. A hátralévő mérkőzések végkimenetelétől függetlenül bízunk benne, hogy soproniak jövőbeli nyilatkozatai szintén ennek szellemében fognak megszületni!”

A döntő következő felvonását április 28-án 18 órától játsszák Sopronban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik