Férfi kosár: három érkező, köztük egy légiós az ASE-nál

Vágólapra másolva!
2016.07.04. 14:54
Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság negyedik helyén végző Paksi Atomerőmű bejelentette a litván Laurynas Samenas, illetve két fiatal magyar játékos szerződtetését.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója szerint a 27 éves Samenas elsősorban kettes poszton érzi jól magát, de irányítóként is megállja a helyét. A hátvéd korábban már dolgozott az ASE új vezetőedzője, a szintén litván Gediminas Petrauskas kezei alatt. A 192 centis játékos az előző idényben hazájában, a Juventusnál játszott.

A légiós mellett az Atomerőmű megszerezte a körmendi nevelésű, Sömenek Martint. A 23 éves játékos az előző szezonban a B-csoportos Salgótarjánban kosárlabdázott. Sömenek mellett a 20 éves szombathelyi Bagó Martin is Pakson folytatja. Az ASE szakosztályvezetője, Jan Pavlik reményei szerint a két fiatal a jövőben képes lehet pótolni a távozó Tóth Ádám, Eilingsfeld János centerpárost. kosarlabda.ase.hu beszámolója szerint a 27 éves Samenas elsősorban kettes poszton érzi jól magát, de irányítóként is megállja a helyét. A hátvéd korábban már dolgozott az ASE új vezetőedzője, a szintén litván Gediminas Petrauskas kezei alatt. A 192 centis játékos az előző idényben hazájában, a Juventusnál játszott.

A légiós mellett az Atomerőmű megszerezte a körmendi nevelésű, Sömenek Martint. A 23 éves játékos az előző szezonban a B-csoportos Salgótarjánban kosárlabdázott. Sömenek mellett a 20 éves szombathelyi Bagó Martin is Pakson folytatja. Az ASE szakosztályvezetője, Jan Pavlik reményei szerint a két fiatal a jövőben képes lehet pótolni a távozó Tóth Ádám, Eilingsfeld János centerpárost.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik