Busztragédia: a Győr kihagyja a Közép-európai Ligát?

Vágólapra másolva!
2013.09.10. 09:49
Várhatóan a magyar bajnokságban és az Euroligában elindul, a Közép-európai Ligát viszont kihagyja a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata,amely szombaton szenvedett súlyos buszbalesetet soproni mérkőzésére tartva – írja keddi számában a Kisalföld.

A megyei napilap utal arra: ebben az esetben a ZTE lehet a beugró a győriek által „mellőzött" küzdelemsorozatba, ha a zalai klub vállalja a részvételt, a szövetség pedig támogatja ezt.megyei napilap utal arra: ebben az esetben a ZTE lehet a beugró a győriek által „mellőzött" küzdelemsorozatba, ha a zalai klub vállalja a részvételt, a szövetség pedig támogatja ezt.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke – aki a sérült sportolókat látogatta meg Győrben előző nap – három lehetséges forgatókönyvet vázolt fel a lapnak arról, miként vehet részt az együttes az induló szezon küzdelmeiben.

„Az egyik lehetőség, hogy a klubok egy-egy játékost kölcsönöznek a győrieknek az idényre, akik a felépült s a játékot folytatni tudó és kívánó társakhoz csatlakozva formálódnak csapattá. Szintén szó eshet arról, hogy az egyik korosztályos válogatottat indítsuk el győri színekben, míg a harmadik variáció, hogy várunk, amíg a sérültek felépülnek, s akkor összesűrítjük a versenynaptárt" – fogalmazott a szakszövetség első embere.

Fűzy András klubelnök a Duna TV hétfő esti Sportaréna című adásában közölte, hogy levették a lélegeztetőgépről Burdi Szabolcsot, az együttes Szombathelyen kezelt gyúróját, akinek vélhetően sikerült átvészelnie a legkritikusabb időszakot. Az egyik legsúlyosabb sérültet, Natasa Kovacsevicset – akinek az egyik lábfejét amputálni kellett – a győri kórházban meglátogatták a szerb nagykövetség munkatársai és a balkáni ország sportminisztere is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik