Női kosár NB I: a Sopron lesz a Győr ellenfele a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.09. 20:44
A női kosárlabda NB I elődöntőjének második meccsén a Sopron 64–54-re győzött Komlón a PINKK Pécs vendégeként, ezzel kettős győzelemmel jutott be a fináléba, amelyben visszavághat a Győrnek a tavalyi vereségért.

A Sopron a női kosárlabda NB I elődöntőjének első meccsén, otthon simán, húsz ponttal nyert a PINKK Pécs ellen, úgy hogy már két negyed után is nyolc ponttal vezetett.

A mai, komlói második meccsen azonban már sokkal jobban tartották magukat a baranyaiak. Az első játékrészt hat ponttal, 19–13-ra megnyerték ugyan a soproniak, de a második negyed már a PINKK-é volt.

A baranyaiak elsősorban a kiegyenlített csapatteljesítménynek, és nem utolsó sorban a hatpontos Sarok Nikoletta jó játékának köszönhetően húsz perc után 26–28-ra módosították az állást, vagyis a nagyszünetben már csak két ponttal tartottak előrébb a soproniak, akik az első félidőben kilenc triplakísérletből egyet sem tudtak értékesíteni. A PINKK ötből egynél tartott (Kováts Nóra nevéhez kötődött az egyetlen tripla). A vendégek legeredményesebb pontszerzője két játékrész után a hétpontos Jelena Milovanovics volt.

A folytatásban a hazaiaknál elkapta a fonalat az ukrán Katyerina Dorogobuzova, aki valamivel több mint hat perc alatt két középtávolit és egy közelit is beszórt. A magasbedobó jó játéka azonban önmagában kevésnek bizonyult.

A Sopron elsősorban Shinse Johnson mezőnyből szerzett öt pontjával – benne az első soproni triplával –, illetve büntetőkből tudta növelni előnyét: a folyamatosan feljavuló volt pécsiek, Sara Krinjics és Fegyverneky Zsófia mellett Cserny Réka és Milovanovics is a büntetővonalról volt eredményes. Az utolsó negyed előtt már 11 ponttal, 47–36-ra vezetett a Sopron.

A negyedik negyedet megnyomták a hazaiak, Török Szilvia vezérletével három pontra, 51–48-ra még felzárkóztak, de többre már nem futotta az erejükből.

A pécsi szurkolóknak nem volt jó napjuk, a focicsapat Kaposvár elleni veresége után a „komlói" kosárcsapatuk is kikapott. A Sopron végül 64–54-re nyert, és 2–0-val lezárta a párharcot.

A női NB I történetében jövő hétfőn veszi kezdetét a második Sopron–Győr finálé. Tavaly Fűzy Ákos csapata örülhetett, most visszavághatnak a soproniak.

NŐI KOSÁRLABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

PINKK PÉCSI 424–UNIQA EUROLEASING SOPRON 54–64 (13–19, 13–9, 10–19, 18–17)
Komló, 800 néző. Vezette: Győrffy, Hegedűs T., Söjtöry
PÉCS:
Iványi 4, Sarok 6/6, Laczi 2, DOROGOBUZOVA 10, BRUMERMANE 14. Csere: Stewart 5, Török Sz. 7/3, Ruják, Kováts N. 6/6. Edző: Roberto Hernández
SOPRON:
FEGYVERNEKY 13, Johnson 9/3, Holt 7, Milovanovics 12, KRNJIC 13. Csere: Zsovár 2, CSERNY 8, Pál. Edző: Székely Norbert
Az eredmény alakulása.
3. perc: 4–4. 6. p.: 4–12. 13. p.: 15–21. 17. p.: 17–23. 23. p.: 28–33. 27. p.: 32–37. 33. p.: 41–51. 37. p.: 50–55
Kipontozódott:
Stewart (39. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye:
2–0, a Sopron javára
MESTERMÉRLEG

Roberto Hernández:
– Az egész párharc során jól dolgoztunk, jól kosaraztunk, igyekeztünk magunkból a maximumot kihozni, de ez nem volt elég az egyénileg és csapatként is jobb Sopron ellen. A két meccs alapján nem igazán értem a büntetőarányokat a két gárda között.
Székely Norbert: – Ha színvonalában nem is, a küzdelemben és a kosárlabda népszerűsítésében volt olyan jó meccs, mint az első. Az utóbbi tíz-tizenkét év legjobb elődöntőjét játszottuk, ezt minden résztvevőnek köszönöm.

KORÁBBAN
ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
WORK FORCE DVTK MISKOLC–HAT-AGRO UNI GYŐR 61–64

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc végeredménye:
0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik