Kálmán László és a Falco Szombathely első aranyáért indul harcba

Vágólapra másolva!
2008.05.28. 18:01
Az alapszakasz-győztes Falco még soha nem nyerte meg a férfi kosárlabda bajnokságot. A szerdán kezdődő idei döntőben a bajnokság első szakaszában csak hetedik helyen záró Körmend lesz az ellenfele. Az összecsapás történelmi jelentőségű, ugyanis a magyar kosárlabda-bajnokság fináléjában még sohasem találkozott a két vasi gárda.
Kálmán (jobbra) és Thomas, illetve a Falco és a Körmend a döntőben is összecsap
Fotó: NS-archív
Kálmán (jobbra) és Thomas, illetve a Falco és a Körmend a döntőben is összecsap
Kálmán (jobbra) és Thomas, illetve a Falco és a Körmend a döntőben is összecsap
Fotó: NS-archív
Kálmán (jobbra) és Thomas, illetve a Falco és a Körmend a döntőben is összecsap

Az elmúlt másfél évtizedben a magyar kosárlabdázás meghatározó alakjainak egyike Kálmán László, aki sok nagy csatát nyert már pályafutása során, de magyar bajnok még soha nem volt, mint ahogy csapata a Falco sem.

A szerdán 19 órakor kezdődő döntőben a papírforma azt ígéri, hogy megszakadhat a szombathelyiek sorozata, és a labdarúgó-csapat sikere után (a Haladás megnyerte a másodosztályú bajnokságot) a kosárlabdázók is ünnepelhetnek. Az alapszakaszban élen végző Falco ugyanis a hetedik Körmenddel csap össze a döntőben.

Igen ám, de még mielőtt előre bajnoknak kiáltanánk ki Szrecsko Szekulovics csapatát nem árt visszaemlékezni a két együttes alapszakaszbeli összecsapására: a Körmend 84–78-as sikert aratott Szombathelyen, és ez a bravúr (a Falco idegenbeli legyőzése) csak Vavra Péteréknek sikerült idén.

Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy a Körmend a 7. helyről kezdte a rájátszást, tehát a Dombóvár és a Szolnok ellen is úgy jutott tovább, hogy az ellenfélnél volt a pályaelőny.

„A két városban másról sem beszélnek az emberek, mint a döntőről” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szekulovics, aki hozzátette, bízik lenne, hogy kulturált körülmények között, sportszerű meccseken dől el az aranycsata.

Krivacsevics Dragoljub, a körmendiek mestere az óriási várakozás ellenére megpróbálja levenni a terhet játékosairól. „Mint már többször mondtam, célunkat a nyolcba kerüléssel elértük, így a Dombóvár és a Szolnok elleni bravúr már bónusz” – mondta a szakvezető.

Bónusz ide, vagy oda, a szerdán 19 órakor kezdődő bajnoki fináléban óriási harc várható a két együttes között. A döntő az egyik fél harmadik győzeleméig tart.

A DÖNTŐ MÉRKŐZÉSEI

Május 28., szerda: Szombathely–Körmend, 19
Május 31., szombat: Körmend–Szombathely, 19
Június 3., kedd: Szombathely–Körmend, 19
Június 5., csütörtök: Körmend–Szombathely, 19 (ha szükséges)
Június 8., vasárnap: Szombathely–Körmend, 18 (ha szükséges)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik