Megszakadt a Los Angeles Lakers tízmeccses győzelmi sorozata

Vágólapra másolva!
2008.03.01. 08:54
Kobe Bryant harminchárom pontja ellenére kikapott a Los Angeles Lakers a Portland TrailBlazerstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 115. játéknapján. A kaliforniaiak ezzel tíz győztes meccs után szenvedtek vereséget. Továbbra is remekel a Houston Rockets, hiszen a Tracy McGrady által vezetett texasiak sorozatban tizennegyedik találkozójukat nyerték meg.
Kobe Bryant ezúttal harminchárom pontja ellenére sem tudta megmenteni a Lakerst
AP
Kobe Bryant ezúttal harminchárom pontja ellenére sem tudta megmenteni a Lakerst
Kobe Bryant ezúttal harminchárom pontja ellenére sem tudta megmenteni a Lakerst
AP
Kobe Bryant ezúttal harminchárom pontja ellenére sem tudta megmenteni a Lakerst

A bokasérülés miatt a Portland legutóbbi két találkozóját kihagyó Brandor Roy a Los Angeles Lakers ellen tért vissza a csapatba, és ennek köszönhetően a TrailBlazers hazai pályán nyolc ponttal legyőzte a kaliforniai alakulatot. A huszonhárom éves kiválóság húsz ponttal és karriercsúcsot jelentő tizenkét gólpasszal járult hozzá együttese győzelméhez.

A portlandiak ezzel a Lakers tízmeccses győzelmi sorozatát szakították meg.

A hajrában az amúgy harminchárom pontig jutó Kobe Bryant a harjáran triplát hibázott egy perccel a vége előtt, és miután Jarrett Jack négy büntetőt is beszórt sorozatban (117-107), eldőlt a mérkőzés. A Lakers ezzel egyébként hét idegebeli megnyert meccs után szenvedett vereséget.

Folytatta remek sorozatát a Houston Rockets. A texasi alakulat ezúttal a Memphis ellen diadalmaskodott, hiszen magyar idő szerint szombaton hajnalban Tracy McGrady vezetésével huszonegy ponttal győzte le a Grizzliest.

A Rockets „egyese” huszonöt pontja mellé hat gólpassz és hat lepattanót is jegyzett. A Houston ráadásul nem volt könnyű helyzetben, hiszen ezúttal is nélkülöznie kellett Jao Minget, akinek korábban a bal lábfeje sérült meg. A veterán Dikembe Mutombo azonban remekül helyettesítette a kínai óriást, és tizenhárom lepattanójával valamint négy blokkjával a hazaiak egyik legjobbja volt.

Jason Kiddet csupán egyetlen assziszt választotta el a tripla-dulpától, ugyanis kilenc gólpassza mellett huszonegy pontot szerzett és tizenegy lepattanót szedett le. A Dallas azonban így is kilenc ponttal verte a Sacramentót. Dirk Nowitzki a Mavericks másik sztárja harmincnégy pontig jutott.

A játéknap legeredményesebb dobója a denveri Allen Iverson volt a maga harmincnyolc pontjával. A klasszis ezzel győzelemre is vezette a Nuggetset a Clippers ellen.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 115. JÁTÉKNAP
Toronto Raptors Indiana Pacers 111-122
Boston Celtics Charlotte Bobcats 108-100
Atlanta Hawks New York Knicks 99-93
Cleveland Cavaliers Minnesota Timberwolves 92-84
Chicago Bulls Washington Wizards 91-97
New Orleans Hornets Utah Jazz 110-98
Houston Rockets Memphis Grizzlies 116-95
Dallas Mavericks Sacramento Kings 115-106
Denver Nuggets Los Angeles Clippers 110-104
Golden State Warriors Philadelphia 76ers 119-97
Portland TrailBlazers Los Angeles Lakers 119-111
Seatle Supersonics Miami Heat 93-103
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik