Kosárlabda: Rátgéber a női-, Ivkovics a férfi válogatott kapitánya

Vágólapra másolva!
2008.01.18. 15:48
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége Rátgéber Lászlót (képünkön) nevezte ki a női válogatott szövetségi kapitányának, míg a férfiakat a jövőben is Sztojan Ivkovics irányíthatja. A két szakember kinevezése várható volt, főként a szakmai bizottság hétfői ülését követően, amely után Rátgéber és Ivkovics nevét terjesztették be az elnökség elé.
Török Attila
Török Attila

A még mindig csupán 41 esztendős Rátgáber már az 1997-es magyarországi Európa-bajnokságon ott volt, az akkori szövetségi kapitány, Killik László első számú segítőjeként vette ki részét a negyedik helyezett csapat sikeréből.

Majd az 1998-as németországi világbajnokságon már ő volt a szövetségi kapitánya a 10. helyen végző magyar válogatottnak (vb-re azóta nem jutott ki nemzeti együttesünk).

Ezenkívül két Európa-bajnokságon vett részt a válogatott Rátgéber László vezetésével: a 2001-es franciaországi rendezvényen hetedikként, két évvel később Görögországban tizedikként zárt az általa irányított csapat. 1998 és 2004 között 92 meccsen 49 győzelem és 43 vereség a mérlege.

Sztojan Ivkovics 2007 tavaszán vette át a nemzeti együttes irányítását, és maradt bent vele a férfiválogatott a kontinenstorna A-divíziójában. Tizenegy mérkőzésen irányította a nemzeti együttest, amely hét győzelem mellett négyszer szenvedett vereséget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik