Gilbert Arenas, a Wizards szupersztárja nemcsak a parketten remekel

Vágólapra másolva!
2007.11.05. 18:03
Gilbert Arenas évek óta az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legmeghatározóbb egyéniségeinek egyike. A washingtoni játékmester azonban nemcsak a pályán nyújt maradandót, immáron a virtuális világban, az interneten is jelenséggé vált. Internetes naplója az élsportolók közül a legnagyobb olvasótáborral rendelkezik.
Gilbert Arenas: virtuális diadalmenet - egy év alatt
Gilbert Arenas: virtuális diadalmenet - egy év alatt
Gilbert Arenas: virtuális diadalmenet - egy év alatt
Gilbert Arenas: virtuális diadalmenet - egy év alatt
Gilbert Arenas: virtuális diadalmenet - egy év alatt
Gilbert Arenas: virtuális diadalmenet - egy év alatt

Gilbert Arenas, a Washington Wizards irányítója tavaly októberben indította útjára internetes naplóját. Talán még ő maga sem gondolta volna, hogy egy évvel később az élsportolók közül a leglátogatottabb bloggal büszkélkedhet.

Pedig eleinte csak azt a célt szolgálták hétről hétre olvasható bejegyzései, hogy a rajongók első kézből értesülhessenek az NBA aktuális eseményeiről, kulisszatitkairól. Arenas beszámolt többek között a washingtoni együttes napi ügyeiről, leírta születésnapi bulijának részleteit, valamint a Las Vegas-i All Star-gáláról is tudósított, ahová 213 ezer szavazattal került a keleti kezdőötösbe.

Hazánkban a képregény soha sem számított a magas kultúra részének, ellenben a tengerentúlon évtizedek óta korhatárra való tekintet nélkül a szórakozás egyik meghatározó eleme. A 25 esztendős dobógép gondolt egyet és változtatott a napló stílusán, onnantól kezdve egy-egy karikatúrával tette színesebbé írásait.

A dinamikusan növekvő olvasótábor, és az egekbe szökő oldalletöltések száma nyilvánvalóvá tette, az Agent Zero becenévre hallgató kosarassztár öles léptekkel halad a virtuális világ meghódítása felé. Innentől kezdve egyenes út vezetett az első interaktív képregény megjelenéséig az interneten.

A virtuális diadalmenetet Gilbert Arenas alighanem valódi sikerekre cserélné az NBA 2007/2008-as szezonjában, amely október 31, magyar idő szerint múlt szerdára virradóra startolt el. A Washington Wizards célja ugyanis nem lehet más, minthogy a nyolcvankét mérkőzéses alapszakaszban biztosítsa helyét a rájátszásban.

Ez aligha Arenason fog múlni, az irányítóklasszis az előző idényt 28.4-es pontátlaggal zárta, az azt megelőző évadban pedig 29.3 pontot szórt meccsenként. Más kérdés, hogy a rajt nem sikerült jól a washingtoni rajt, első három meccsükön vesztesen, lógó orral hagyták el a parkettet a Wizards játékosai.

GYÖNGYÖSI BALÁZS
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik