A New York Knicks csupán 69 pontra volt képest Chicagóban

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.11. 08:40
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 153. játéknapján a címvédő Miami Heat tízpontos vereséget szenvedett a papíron nálánál jóval gyengébb Charlotte Bobcats vendégeként. Három negyed után a házigazdák már nyeregben érezhették magukat, hiszen az utolsó felvonást 19 pontos előnnyel várhatták.
Brad Miller (Sacramento) 17 ponttal, 10 lepattanóval és 11 assziszttal döntő érdemeket szerzett a sikerben
Brad Miller (Sacramento) 17 ponttal, 10 lepattanóval és 11 assziszttal döntő érdemeket szerzett a sikerben
Brad Miller (Sacramento) 17 ponttal, 10 lepattanóval és 11 assziszttal döntő érdemeket szerzett a sikerben
Brad Miller (Sacramento) 17 ponttal, 10 lepattanóval és 11 assziszttal döntő érdemeket szerzett a sikerben

A mérkőzés tulajdonképpen ekkorra már el is dőlt, így hiába voltak jobbak a hajrában a vendégek, csak a vereségük különbségén tudtak kozmetikázni egy keveset. A győzelemből oroszlánrészt vállalt a 24 pontos Gerald Wallace és a 20 pontos Walter Herrmann. Előbbi tíz lepattanót is összeszedett.

Az LA Clippers a rendes játékidő végén 89-89-re állt a New Orleans Hornets vendégekét, ám az első túlórát 14-11-re a házgazdák nyerték, így övék lett a mérkőzés. A negyedik negyedben a Clippers harcolt eredményesen azért, hogy utolérje a házigazdákat - egy másodperccel a vége előtt Elton Brand kétpontosa jelentette a döntetlent -, de ezzel el is lőtték a puskaporukat.

A mérkőzés Brand (Clippers) és David West (Hornets) pontpárbaját hozta, amelyet előbbi 37-33-ra nyert meg.

A New York Knicks csupán 69 pontra volt képest Chicagóban a Bulls vendégeként, a hazai parketten pattogtatók így sima győzelmet arattak. Az első negyedben tíz pontot dobtak a vendégek, és a nagyszünetben is még csak 27-nél jártak.

Philadelphiában a házigazdák kezdték jobban az Indiana elleni mérkőzést és nyerték az első negyedet kilenc ponttal. A végén a vendégek jól, ám kicsit későn hajráztak és hiába nyerték a záró felvonást héttel, a mérkőzés elment. A vége előtt 2:39 perccel a vezetést is megszerezték a vendégek - 82-81 -, a házigazdák viszont azonnal visszavették az előnyt és már nem is engedték ki a kezükből. A mérkőzés legjobbja, Jermaine O’Neal így hiába szorgoskodott össze 21 pontot és tíz lepattanót.

Washingtonban is a házigazdák kezdtek be, de a Nets a nagyszünetre kiegyenlített. A zárórész előtt az előny ismét a Wizardsnál volt, de a hajrát a vendégek bírták jobban erővel és pontokkal. A vendégek sikeréből döntő részt vállalt magára a Vince Carter, Richard Jefferson kettős, előbbi 31, utóbbi 35 pontot tett hozzá a győzelemhez.

Egészen az utolsó negyedik jól tartotta magát a liga második legrosszabb csapata, a Boston az Atlanta vendégeként, sőt a hajrának kétpontos előnnyel vághatott neki a Celtics, ám a Hawks végül fordított és nyolc ponttal megnyerte a mérkőzést.

A Sacramento 12 ponttal nyert Memphisben a Grizzlies vendégeként, az első negyedben megadta a mérkőzés alaphangját a Kings, amelyet 39-15-re nyert. A huszáros kezdéshez Francisco Garcia 13 pontot tett hozzá, míg a vendégek legjobba Brad Miller volt 17 ponttal, 10 lepattanóval és 11 assziszttal.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 153. JÁTÉKNAP:
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 90-86
Washington Wizards - New Jersey Nets 92-96
Charlotte Bobcats - Miami Heat 92-82
Atlanta Hawks - Boston Celtics 104-96
Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 100-112
New Orleans Hornets - Los Angeles Clippers 103-100 – h.u.
Chicago Bulls - New York Knicks 98-69
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik