Allen Iverson formán kívül

Vágólapra másolva!
2007.01.07. 10:15
Allen Iverson vérszegény, 26,3 százalékos dobáspontosság- gal csak 22 pontig jutott, ez pedig kevésnek bizonyult a Deron Williams vezette Utah Jazz ellen. Ray Allen 38 pontot szórt a Golden State Warriors ellen, de hajszál híján így is lemaradtak a győzelemről. Nyert a Chicago Bulls és az Indiana Pacers is, míg a gyenge napot kifogó New Jersey Nets vereséget szenvedett a Cleveland Cavaliers otthonában.
Cartert és Hughest (a kép bal oldalán) nem volt könnyű szétválasztani
Cartert és Hughest (a kép bal oldalán) nem volt könnyű szétválasztani
Cartert és Hughest (a kép bal oldalán) nem volt könnyű szétválasztani
Cartert és Hughest (a kép bal oldalán) nem volt könnyű szétválasztani

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA NAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 65. JÁTÉKNAP, EREDMÉNYEK
Atlanta Hawks Los Angeles Clippers 86-74
Cleveland Cavaliers New Jersey Nets 96-91
New Orleans Hornets Indiana Pacers 93-100
Chicago Bulls Detroit Pistons 106-89
Denver Nuggets Utah Jazz 84-96
Sacramento Kings Portland TrailBlazers 105-110
Golden State Warriors Seattle SuperSonics 108-104

Nem úgy indult a Denver Nuggets hazai meccse, mint ahogy azt edzőjük, George Karl tervezte. A vendégek már az első negyedben tizenegy ponttal húztak el, és a harmadik játékrész kivételével valamennyi periódust megnyerték.

Carmelo Anthony eltiltása miatt nem játszott, így gólgyártás Allen Iverson reszortja lett volna, ő azonban nem tudott megfelelni tegnap este a nézők és a csapattársak elvárásainak.

Mezőnyből nagyon gyengén dobott, hét kísérletéből például egyetlen három pontos hullott csak a gyűrűbe, végül 22 ponttal zárt.

Earl Boykins ugyanennyi pontot hintett, valamivel jobb mutatóval, de egyikük sem – különösen Iverson – nem bizonyult igazi csapatjátékosnak tegnap este.

Az ellenfélnél Deron Williams vállalt vezető szerepet, 28 pontja mellé tizenkét gólpasszal szolgálta ki társait, elsősorban Carlos Boozert. A bedobó 24 pontja mellé 11 lepattanót gyűjtött be, a mezőnyből pedig tizenkét kísérletéből tíz eredményesnek bizonyult.

Iverson is érezte: ez nem az ő meccse volt
Iverson is érezte: ez nem az ő meccse volt

Hasonlóan vérszegény játékkal rukkolt elő a New Jersey Nets csapata, Vince Carter és Mikki Moore 18-18 ponttal tudta kivenni a részét a játékból, bár utóbbi tíz lepattanót is összekapkodott.

Aranyból a Cleveland játékosainak sem volt a kezük, Drew Godden és Larry Hughes 21-21, Lebron James 19 pontig és 13 lepattanóig jutott, inkább a csapategység hozott sikert számukra.

A mérkőzés egyéb izgalmakat is hozott, hiszen Carter és Hughes kis híján ölre ment egymással, bár ebben elsősorban a Nets játékosa volt a ludas. Végül Mark Wunderlich játékvezetőnek kellet szétszedni őket.

Az Indiana Pecers játékosai közül Al Harrington és Stephen Jackson 27-27 pontot szórtak New Orleansban, Desmond Mason 28 pontos válasza pedig nem volt elég, így győzelemmel tértek haza Indianapolisba Rick Carlisle fiai.

Magabiztosan győzött a Luol Deng és Ben Wallace vezette Chicago Bulls, míg a Portland TrailBalzers a hosszabbításban aratott győzelmet a Sacramento Kings otthonában.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik