Vuelta: ír győzelmet hozott az első hegyi befutó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.25. 18:05
null
Nicolas Roche ünnepli szakaszsikerét (Fotó: Action Images)
Az ír Nicolas Roche nyerte meg a Spanyol kerékpáros körverseny (Vuelta) második szakaszát, amely hegyi befutóval zárult. Összetettben az olasz Vincenzo Nibali vette át a vezetést asztanás csapattársától, a szlovén Janez Brajkovictól.

Az idei Vuelta első hegyi befutójára az Alto Do Monte Da Grobán került sor, és Roche egészen az utolsó néhány száz méterig kivárt a támadással. A 29 éves ír kerekes két másodperccel előzte meg a másodikként beérő spanyol Daniel Morenót, és hattal az olasz Domenico Pozzovivót.

A szombati csapatidőfutam után az összetett verseny élére álló Janez Brajkovic az utolsó hegyen leszakadt, és ez a piros trikójába került, csapattársa, a 2010-ben győztes és az idén a Giro d'Italián bajnok Vincenzo Nibali az új éllovas. A végső sikerre is esélyesnek tartott Samuel Sánchez négy percet veszített az Alto Do Monte Da Grobán.

Roche a harmadik ír, aki a legutóbbi öt évben szakaszt nyert a Vueltán. Két éve az unokatestvére, Dan Martin, 2009-ben pedig Philip Deignan diadalmaskodott.

VUELTA A ESPANA
2. SZAKASZ (PONTEVEDRA–ALTO DO MONTE DA GROBA, 176.8 km)

1. Nicolas Roche (ír, Saxo-Tinkoff) 4:37:09 ó
2. Daniel Moreno (spanyol, Katyusa) 2 mp hátrány
3. Domenico Pozzovivo (olasz, AG2R) 6 mp h.

AZ ÖSSZETETT ÉLMEZŐNYE
1. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 5:07:22 ó
2. Nicolas Roche (ír, Saxo-Tinkoff) 8 mp h.
3. Haimar Zubeldia (spanyol, RadioShack) 10 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik