Tour de Hongrie: Siófokon is Valter Attila volt a téma

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2021.05.11. 22:53
null
Minden idők eddigi legnagyobb magyar kerékpárversenyén 22 csapat indul – az egyik a mi válogatottunk lesz (Fotók: tdh.hu)
A Tour de Hongrie magyar kerékpáros körverseny a keddi „nulladik napon” a siófoki csapatbemutatóval vette kezdetét: a versenyzők felvonulása előtt a mentősöknek és az egészségügyi dolgozóknak is köszönetet mondtak.

 

Természetesen Siófokon is Valter Attila szenzációs teljesítménye volt a központi téma kedd délután. A 42. Tour de Hongrie a „nyár fővárosából” rajtol el szerdán, de előző este megtartották az ilyenkor szokásos, látványos csapatbemutatót – csak azt megelőzően Eisenkrammer Károly főszervező méltatta a Giro d'Italián a fehér trikót megkaparintó, az összetett ötödik helyén álló Valtert, akinek még edző-édesapját, Valter Tibort is a színpadra szólította. Utóbbi meghatottan mondta el, hogy csak titkon remélte anno, hogy fia ilyen magasságba jut majd el…

A kabala
A kabala

A főszervező külön köszöntötte a verseny öt napja és csaknem 800 kilométernyi össztávja alatt is szolgálatot teljesítő mentősöket, akik a koronavírus-járvány alatt a „fronton” is hősiesen helytállnak – ugyanígy a Siófoki Kórház rendelőintézetének hölgymunkatársait is, akik osztatlan sikert aratva előadták a mostanában népszerű táncot, amely az egészségügyi dolgozók mindennapos kemény küzdelmére hívja fel a figyelmet.

Aztán a szakaszbemutatót követően a pazar siófoki nyárestében, a víztorony lábánál végre felvonulhattak a reflektorfényben a csapatok, mind a huszonketten, egyesével. Az ezerszínű kavalkádban ott volt a nyolc világelitből érkező istálló, és sok-sok menő bringás, közöttük az ausztrál bejegyzésű Team BikeExchange-et erősítő Peák Barnabás, illetve az idei Magyar körverseny legnagyobb nevei, a Jumbo-Vismában tekerő korábbi Tour de France-sárga trikós holland Mike Teunissen, valamint a Borában versenyző szlovák Juraj Sagan, aki a háromszoros világbajnok, hétszeres Tour-pontgyőztes Peter bátyja.

A szerdán rajtoló Magyar körverseny 22 csapatot és 132 versenyzőt felvonultató mezőnye a vasárnapi, budapesti befutóig öt szakaszt és 792 kilométert tesz meg, remélhetőleg hasonlóan szép pillanatokkal ajándékozva meg a magyar közönséget, mint legutóbb.

Vagy ahogy Eisenkrammer Károly és Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos fogalmazott: legyen ez a kerékpársport hazai ünnepe!

A 2021-ES TOUR DE HONGRIE ÚTVONALA
1. szakasz, szerda:
Siófok–Kaposvár, 173 km (szintemelkedés: 1280 m)
2. szakasz, csütörtök: Balatonfüred–Nagykanizsa, 183 km (1648 m)
3. szakasz, péntek: Veszprém–Tata, 142 km (1585 m)
4. szakasz, szombat: Balassagyarmat–Gyöngyös–Kékestető, 202 km, hegyi befutó (3221 m)
5. szakasz, vasárnap: Budapest–Budapest, 92 km (220 m)

A 42. TOUR DE HONGRIE CSAPATAI
WORLD TOUR

Trek-Segafredo (amerikai)
BikeExchange (ausztrál)
Jumbo-Visma (holland)
Israel Start-Up Nation (izraeli)
Asztana-Premier Tech (kazah)
Bahrain-Victorious (bahreini)
BORA-hansgrohe (német)
DSM (német)
PROKONTINENTÁLIS
EOLO-Kometa (olasz)
Novo Nordisk (amerikai)
Androni Giocattoli-Sidermec (olasz)
Sport Vlaanderen-Baloise (belga)
Caja Rural-Seguros RGA (spanyol)
Gazprom-RusVelo (orosz)
Uno-X (norvég)
Vini Zabú (olasz)
Bingoal Pauwels Sauces WB (belga)
KONTINENTÁLIS
Mazowsze Serce Polski (lengyel)
Adria Mobil (szlovén)
Giotti Victoria-Savini Due (román)
Voster ATS (lengyel)
VÁLOGATOTT
magyar válogatott

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik