Kerékpár: Valter ezúttal is csapatjátékos volt, újabb francia siker

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 17:09
null
Julian Alaphilippe (középen) ünnepelhetett a Critérium du Dauphiné második szakaszának végén (Fotó: AFP)
A Délkelet-Franciaországban zajló Critérium du Dauphiné nyolcnapos országúti kerékpárosverseny második, Brassac-les-Mines-ből La Chaise-Dieu-be tartó 167 kilométeres szakaszát a francia Julian Alaphilippe nyerte meg.

 

A Tour de France legfontosabb felvezetőversenyének számító Critérium du Dauphiné első szakaszán Valter Attila (Jumbo-Visma) csapattársa, Christophe Laporte diadalmaskodott.

A második szakaszon Valter másik csapattársa, a 8000. versenynapján tekerő Dylan Van Baarle húzta a mezőnyt kezdetben. Húsz kilométer után egy hétfős szökevénycsoport elszakadt a mezőnytől, nagyjából két perc körüli előnyt kiépítve. A különbség lassan, de fokozatosan csökkent, és a mezőny folyamatosan utolérte a szökevények leszakadó tagjait.

A mezőnyhajrával véget érő szakaszt Julian Alaphilippe (Quick Step) nyerte meg Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) és Natnael Tesfatsion (Trek-Segafredo) előtt. A francia Alaphilippe kereken száz napja nyert legutóbb szakaszt, a mostani volt karrierje 41. győzelme.

Valter Attila az utolsó tíz kilométerre fordulva hétfőn is a Jumbo-Visma vonata élére állt, és kivette a részét a felvezetésből a sprint előtt, végül pedig a főmezőnnyel azonos idővel, a 66. helyen ért célba.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR

CRITÉRIUM DU DAUPHINÉ (2. szakasz, Brassac-les-Mines–La Chaise-Dieu, 167 km)
1. Julian Alaphilippe (francia, Soudal Quick-Step) 3:54:53 óra
2. Richard Carapaz (ecuadori, EF Education-EasyPost) azonos idővel
3. Natnael Tesfatsion (eritreai, Trek-Segafredo) a. i.
...66.Valter Attila (Jumbo-Visma) a. i.

ÖSSZETETT
1. Christophe Laporte (francia, Jumbo-Visma) 7:38:13 óra
2. Julian Alaphilippe a. i.
3. Richard Carapaz +4 mp
...54. Valter Attila +32 mp

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik