B. A.
2023.06.05 17:09 Frissítve: 2023.06.05 17:48

Kerékpár: Valter ezúttal is csapatjátékos volt, újabb francia siker

A Délkelet-Franciaországban zajló Critérium du Dauphiné nyolcnapos országúti kerékpárosverseny második, Brassac-les-Mines-ből La Chaise-Dieu-be tartó 167 kilométeres szakaszát a francia Julian Alaphilippe nyerte meg.

Julian Alaphilippe (középen) ünnepelhetett a Critérium du Dauphiné második szakaszának végén (Fotó: AFP)

 

A Tour de France legfontosabb felvezetőversenyének számító Critérium du Dauphiné első szakaszán Valter Attila (Jumbo-Visma) csapattársa, Christophe Laporte diadalmaskodott.

A második szakaszon Valter másik csapattársa, a 8000. versenynapján tekerő Dylan Van Baarle húzta a mezőnyt kezdetben. Húsz kilométer után egy hétfős szökevénycsoport elszakadt a mezőnytől, nagyjából két perc körüli előnyt kiépítve. A különbség lassan, de fokozatosan csökkent, és a mezőny folyamatosan utolérte a szökevények leszakadó tagjait.

A mezőnyhajrával véget érő szakaszt Julian Alaphilippe (Quick Step) nyerte meg Richard Carapaz (EF Education-EasyPost) és Natnael Tesfatsion (Trek-Segafredo) előtt. A francia Alaphilippe kereken száz napja nyert legutóbb szakaszt, a mostani volt karrierje 41. győzelme.

Valter Attila az utolsó tíz kilométerre fordulva hétfőn is a Jumbo-Visma vonata élére állt, és kivette a részét a felvezetésből a sprint előtt, végül pedig a főmezőnnyel azonos idővel, a 66. helyen ért célba.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR

CRITÉRIUM DU DAUPHINÉ (2. szakasz, Brassac-les-Mines–La Chaise-Dieu, 167 km)
1. Julian Alaphilippe (francia, Soudal Quick-Step) 3:54:53 óra
2. Richard Carapaz (ecuadori, EF Education-EasyPost) azonos idővel
3. Natnael Tesfatsion (eritreai, Trek-Segafredo) a. i.
...66.Valter Attila (Jumbo-Visma) a. i.

ÖSSZETETT
1. Christophe Laporte (francia, Jumbo-Visma) 7:38:13 óra
2. Julian Alaphilippe a. i.
3. Richard Carapaz +4 mp
...54. Valter Attila +32 mp

2023.07.28 17:58:13

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hajlamosak vagyunk csak a győztesekre fókuszálni, az ő szemüvegükön keresztül látni a világot, őket idealizáljuk, de el tudjuk hinni, hogy ők mi is lehetnénk? Ugye, hogy nem?! Szükség van a Pinot-kra, akik azért kerékpároznak, mert szeretik.

2023.07.08 23:02:54

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert az nincs rendben, hogy tíz indulója van a női országos bajnokságnak, sőt, a férfiaknál is csak 22-en érnek célba.

2023.06.22 17:21:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Az elektromos kerékpárok nemcsak kényelmes, praktikus és gyors megoldást jelentenek a városi közlekedésben. (x)

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.