MTI
M. B.
2023.06.09 16:55 Frissítve: 2023.06.09 17:06

Kerékpár: Fetter Erik a belga körversenyen tér vissza

Az országúti kerékpáros Fetter Erik a jövő szerdán rajtoló belga körversenyen tér vissza, miután betegség miatt fel kellett adnia a Giro d'Italiát.

Fetter Erik a belga körversenyen tér vissza (Fotó: Getty Images)

„Örülök, hogy bekerültem a csapatba, mert így tapasztalatokat gyűjthetek a belgiumi versenyekről, amelyek semmihez sem hasonlíthatók. Teljesen más kávéház. Kiderül, hogy jó lehetek-e a belga versenyeken a jövőben, ráadásul kiváló felkészülés lesz számomra az országos bajnokságra, mert lesz időfutam is” – mondta az M1 aktuális csatornának az EOLO-Kometa bringása, aki hozzátette, a hosszabb kihagyás miatt semmiféle elvárás nincs önmagával szemben, csupán tapasztalatot szeretne gyűjteni.

A 23 éves versenyző elárulta, nem élte meg jól, hogy nem tudta befejezni az év első háromhetes viadalát, de hazaérkezését követően még egy hétig beteg volt, ezért edzeni sem tudott.
   
„Láttam, mennyi jó szökés ért el a célig, ezek nem voltak életem legszebb hetei, de most már csak előre tekintek – fogalmazott Fetter. – Majdnem két hét kihagyás hosszúnak számít a szezon közepén, de gyorsan vissza tudtam rázódni, ami engem is és az edzőimet is meglepett. Természetesen megéreztem, de nem a nulláról kellett elkezdenem a munkát”.
   
Az időfutamban címvédő Fetter az országos bajnokságról szólva kifejtette, a betegség miatt nem vár sokat magától, ezért akkor sem fog bánkódni, ha nem megy jól. Azt viszont hozzátette, alapvetően fekszik neki a pannonhalmai központú mezőnyverseny útvonala, mert szereti a rövid, meredek emelkedőket.

2023.07.28 17:58:13

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hajlamosak vagyunk csak a győztesekre fókuszálni, az ő szemüvegükön keresztül látni a világot, őket idealizáljuk, de el tudjuk hinni, hogy ők mi is lehetnénk? Ugye, hogy nem?! Szükség van a Pinot-kra, akik azért kerékpároznak, mert szeretik.

2023.07.08 23:02:54

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert az nincs rendben, hogy tíz indulója van a női országos bajnokságnak, sőt, a férfiaknál is csak 22-en érnek célba.

2023.06.22 17:21:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Az elektromos kerékpárok nemcsak kényelmes, praktikus és gyors megoldást jelentenek a városi közlekedésben. (x)

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.