M. B.
MTI
2023.09.20 19:46 Frissítve: 2023.09.20 19:55

Kerékpár Eb: Tarling 19 évesen, Reusser zsinórban harmadszor aranyérmes

A férfiaknál a 19 éves Joshua Tarling, a nőknél sorozatban harmadszor Marlen Reusser nyerte meg az időfutamot az országúti kerékpárosok drenthei Európa-bajnokságának szerdai, nyitó napján.

Joshua Tarling 19 évesen lett kontinensbajnok (Fotó: Getty Images)

 

A felnőtteknél mindkét nemben 29.5 kilométer várt a bringásokra, a szám specialistáinak kedvező pályának az emmeni állatkertből vágtak neki a résztvevők.

A férfiaknál az aktuális világbajnok belga Remco Evenepoel és a szám kétszeres vb-aranyérmese, az olasz Filippo Ganna sem indult: a vasárnap zárult Vuelta a Espanán szerepelt klasszisok közül előbbi teljesen kihagyja a kontinensviadalt, utóbbi pedig csak a mezőnyversenyben áll rajthoz. Távollétükben a vb-bronzérmes brit Tarling magabiztosan diadalmaskodott 56.762 km/órás átlagot tekerve, a címvédő svájci Stefan Bissegger és a felkészülés közben betegséggel küzdő belga Wout van Aert között egy másodperc döntött az ezüstről előbbi javára. A kétszeres Európa-bajnok és dobogós helyekért harcoló svájci Stefan Küng egy egyenesben a kordonnak ütközött és bukott.

A nőknél a két nagy esélyes, a svájci Marlen Reusser és a belga Lotte Kopecky harcára volt kilátás, utóbbi azonban mindössze az ötödik legjobb időt tekerte, míg a 32. születésnapját éppen szerdán ünneplő Reusser sorozatban harmadszor lett Európa legjobb időfutammenője. A második helyet a brit Anna Henderson, míg a harmadikat – akárcsak egy hónappal korábban a glasgow-i vb-n – az osztrák Christina Schweinberger szerezte meg.

Egyik számban sem volt felnőtt magyar induló, a hétvégi mezőnyversenyeken viszont lesz: a nőknél szombaton Szabó Zsófia, a férfiaknál vasárnap Fetter Erik indul.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
EURÓPA-BAJNOKSÁG
IDŐFUTAM
Férfiak

1. Joshua Tarling (Nagy-Britannia) 31:30 perc
2. Stefan Bissegger (Svájc) 42 mp h.
3. Wout van Aert (Belgium) 43 mp h.
Nők

1. Marlen Reusser (Svájc) 35:53 perc
2. Anna Henderson (Nagy-Britannia) 43 mp h.
3. Christina Schweinberger (Ausztria) 44 mp h.

2023.10.28 00:10:48

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az egy hónap alatt megtett 920 kilométer során tizenháromszor töltöttem az energiacellákat, az áramtankolás pedig – ha jól bogarásztam a számlát – 420 forintot vett ki a pénztárcámból... És... Ennyi!

2023.10.24 13:45:25

Kerékpár nemzetisport.hu

A kerékpárral történő munkába járás kiváló módja a környezetbarát közlekedésnek is. (x)

2023.07.28 17:58:13

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hajlamosak vagyunk csak a győztesekre fókuszálni, az ő szemüvegükön keresztül látni a világot, őket idealizáljuk, de el tudjuk hinni, hogy ők mi is lehetnénk? Ugye, hogy nem?! Szükség van a Pinot-kra, akik azért kerékpároznak, mert szeretik.