Giro d'Italia: a verseny történetének második legfiatalabb kerekeseként indul Ponomar

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 15:25
null
Andrij Ponomar szemtelenül fiatal (Fotó: Getty Images)
A 18 éves ukrán Andrij Ponomar az olasz országúti kerékpáros körverseny történetének második legfiatalabb versenyzőjeként vesz részt a szombaton kezdődő viadalon.

 

A procyclingstats szaklap szerint hasonlóan fiatal kerékpáros legutóbb 1930-ban indult. A sport.24tv.ua ukrán honlap kiemelte: Andrij Ponomar 18 éves és 246 napos lesz az idei Giro d'Italia rajtján, míg a rekorder olasz Fabio Battezini 91 évvel ezelőtt 18 éves és 88 napos volt az első szakaszon.

A közelmúltban az orosz Ivan Rovnyij (2007, Giro) és a holland Danny van Poppel (2013, Tour de France) indult tinédzserként háromhetes körversenyen, de mindketten már 19 évesek voltak.

Ponomar csapata, a Pelikán Jánost is foglalkoztató, de a magyart kerekest a Giróra nem nevező Androni Giocattoli-Sidermec a Vini Zabu helyén szabadkártyával indulhat a mostani, 104. Girón. A Vini Zabu két kerékpárosának pozitív doppingtesztje miatt került ki a mezőnyből.

Ponomarnak az idei az első profi szezonja, a Giro előtt márciusban már részt vett a 299 kilométeres Milánó–San Remo egynapos viadalon. A 2019-ben junior Európa-bajnok bringás idén az egyetlen ukrán lesz a mezőnyben, összességében pedig a 26. a Giro történetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik