H. D.
2021.05.13 19:40 Frissítve: 2021.05.14 16:35

Giro: a rózsaszín trikó megszerzése után magyarul üzent Valter Attila – videó

Mint arról beszámoltunk, Valter Attila szenzációs teljesítményt nyújtott a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny hatodik szakaszán, így átvette a vezetést összetettben, és pénteken felveheti a rózsaszín trikót. A történtek után a Groupama-FDJ versenyzője magyarul is üzent, valamint a hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, „nem lenne meglepve, ha újabb meglepetést okozna…”

Történelmi tett: Valter Attila rózsaszínben! (Fotó: AFP)

 

You can read the story in English here! 

 
Így állt élre Valter a Girón – a befutó és a szakasz összefoglalója videón

„Köszönöm a lehetőséget, nagyon örülök ennek a trikónak. Nagyon örülök, hogy ennyien szurkoltok, ennyien követtek. Köszönöm nektek, elképesztőek vagytok. Menjünk tovább, folytassuk, nyomjuk neki. Mindenkinek kellemes kilométereket kívánok a Tour de Hongrie-n, remélem, hogy sokat láthattok még a tévében… Hajrá, magyarok!” – üzent az Eurosportnak adott interjúja végén Valter Attila a magyar szurkolóknak.

Valter a magyar üzenet előtt így értékelte angolul a történteket: „Jó volt reggel viccelődni azzal, hogy ma felvehetem a rózsaszín trikót, de tényleg hinni benne, az más. Nagyon meg vagyok lepve, de nagyon boldog vagyok. Tudtam, hogy erős a lábam, jól megyek hegyre, így bíztam benne, hogy ott tudok maradni a legnagyobb esélyesekkel. Nem volt könnyű ilyen időjárási körülmények között, de most sírni tudnék, olyan boldog vagyok.”

Valter Attila magyarul üzent a szurkolóknak

 
GIRO D’ITALIA 2021: PROGRAM ÉS TÉRKÉP EGY HELYEN!

A Groupama-FDJ 22 éves versenyzője a hivatalos sajtótájékoztatón többek között úgy fogalmazott, „mi magyarok, itt Európa közepén elég »kemények« vagyunk”, és ha kis országként például úszásban felértünk a világszintre, miért ne sikerülhetne ez kerékpárban is… Az, hogy nincs olyan nagy hagyománya a sportnak itthon, mint például Franciaországban, vagy Olaszországban, nem jelenti azt, hogy gyengék lennénk.

Valter kijelentette, egyértelműen az a célja, hogy egyszer megnyerjen egy háromhetes körversenyt. Csapata mellett édesapjának, Tibornak ajánlotta a rózsaszín trikót, aki ha teheti, a mai napig vele edz!

Az új rózsaszín trikós saját pályafutásáról, a magyar kerékpársport helyzetéről és a jelenleg is zajló Tour de Hongrie-ról is beszélt a sajtótájékoztatón. Elmondta, nagyon örül neki, hogy Dina Márton is itt van a mezőnyben, és reméli tartogat még meglepetéseket számára ez a Giro. Nagyon boldog azzal, amit most elért, de „nem lenne meglepve, ha újabb meglepetést okozna…”

A szakasz utáni sajtótájékoztató, Valter Attila 10:15-től

Jussi Veikkanen, a Groupama-FDJ sportigazgatója a szakasz után elmondta, az utolsó három kilométerről nem nagyon volt felvételük, így nem tudták pontosan, hogy mire számíthatnak, éppen ezért Valter Attila remek szereplése – kellemes – meglepetésként érte őket.

GIRO D’ITALIA
6. SZAKASZ, GROTTE DI FRASASSI–ASCOLI PICENO, 160 KM, HEGYI BEFUTÓ
1. Gino Mäder (svájci, Bahrain-Victorious) 4:17:52 óra
2. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 12 másodperc hátrány
3. Dan Martin (ír, Israel Start-Up Nation) azonos idővel
4. Remco Evenepoel (belga, Deceuninck-Quick Step) a. i.
5. Giulio Ciccone (olasz, Trek-Segafredo) 14 mp h.

12. Valter Attila (Groupama-FDJ) 29 mp h.

98. Dina Márton (Eolo-Kometa) 22:06 perc h.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Valter 22:17:06 óra

2. Evenepoel 11 mp h.
3. Bernal 16 mp h.
4. Alekszandr Vlaszov (orosz, Asztana) 24 mp h.
5. Louis Vervaeke (belga, Alpecin-Fenix) 25 mp h.

87. Dina 39:22 p h.

A 25 ÉVEN ALULIAK ÉLCSOPORTJA
1. Valter 22:17:06 óra
2. Evenepoel 11 mp h.
3. Bernal 16 mp h.
4. Vlaszov 24 mp h.
5. Daniel Martínez (kolumbiai, Ineos Grenadiers) 1:06 p h.

22. Dina 39:22 p h.

Teljes eredménysor itt!

2022.09.13 23:08:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Magyarországról tekintve a Giro, nemzetközi összehasonlításban a Tour magaslik ki a 2022-es sorból.

2022.08.28 23:39:41

Kerékpár SOMLÓVÁRI DÁVID

NS-VÉLEMÉNY. Valter mostantól mindennap a legjobb versenyzőkkel készülhet.

2022.08.18 14:36:47

Kerékpár H. Á.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2022.08.15 23:59:11

Kerékpár CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Székelyföldi körverseny révén minden eddiginél egységesebb, összehangoltabb Székelyföld-marketinget lehetne megvalósítani. Mert mint többször is bebizonyosodott, a sport nemcsak élet, erő, egészség, hanem egy régió megismertetésének, arculata alakításának mindennél hatékonyabb eszközévé is válhat.