V. SZ.
2023.03.20 21:42 Frissítve: 2023.03.20 22:44

Csupasport: A „húsdarálóban” csak arra koncentrálunk, hogy a biciklin maradjunk - Valter Attila

Eseménydús első heteken van túl a Jumbo-Visma színeiben legjobb kerékpárosunk, de egyelőre nem érzi magát fáradtnak sem mentálisan, sem fizikailag.

Valter Attilának nem okozott meglepetést az egyik legnívósabb egynapos kerékpárverseny (Fotó: Csupasport)

„A lábaimat nem vette annyira igénybe, annak ellenére, hogy háromszáz kilométerről van szó, sokkal inkább mentálisan volt nagy kihívás, mert bár lehet, hogy nem látszik, de körülbelül száz kilométert pokoli tempóban tettünk meg, kvázi sprintfelvezetésben” – mondta Valter Attila, akinek nem okozott különösebb meglepetést az egyik legnívósabb és leghosszabb egynapos kerékpárverseny Olaszországban, a Milánó–Sanremo.

A teljes interjút a legjobb magyar kerékpárossal elolvashatják a Csupasporton, ahol megismerkedhetnek a legendás Jégharcosokkal is, akik megmutatták a világnak, hogy semmi sem lehetetlen a Himalájában.

Készítettünk egy interjút Ficzere Ádámmal, aki 29 óra 6 perc alatt teljesítette a privát Ultrabalatont, és bár a táv második felében voltak nehézségei, teljesen elázott és gyomorproblémákkal is küzdött, de a telefonjára nézve újra és újra úgy érezte, nem adhatja fel. Végül megnézhetnek egy képes összeállítást a Trift-hídról, amely a svájci Alpok egyik legszebb látványossága, egy gleccser és egy tó felett ível át nagyjából száz méter magasan.

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.

2023.05.09 15:23:54

Kerékpár nemzetisport.hu

Kilencvenhét év negyvenhárom versenyén tizenhét nemzet adott harminckilenc különböző győztest.

2023.05.05 20:12:30

Kerékpár nemzetisport.hu

Kattintson ide verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép, menetrend, eredmények egy helyen.

2023.02.22 23:59:08

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán vízhordónak szánják.

2022.12.30 09:25:56

Kerékpár nemzetisport.hu

Legjobb női kerékpárosunk idei „évértékelőjében” a mentális egészség fontosságáról is beszélt.