Antón megtartotta a vörös trikót a szünnapra

Vágólapra másolva!
2010.09.05. 18:42
null
Számos emelkedőt kellett leküzdeniük ma a kerekeseknek (Fotó: Action Images)
Caisse d'Epargne csapat színeiben versenyző spanyol David López nyerte meg a Vuelta a Espana kilencedik szakaszát hat másodperccel megelőzve a cseh Roman Kreuzigert. A harmadik az olasz Giampaolo Caruso lett. Az összetettben továbbra is Igor Antón vezet, így kedden is ő viselheti a vörös trikót.

Számos nehéz emelkedővel tarkított szakasz várt a Vuelta a Espana mezőnyére a Calpe és Alcoy közötti 187.7 kilométeres távon a Spanyol körverseny kilencedik etapján a hétfői pihenőnap előtt.

Alig 30 kilométerrel az indulás után meglógott egy 14 kerekesből álló szökevénycsoport, amelynek David López is a tagja volt.

A szökevények tartani tudták az előnyüket a mezőny többi tagjával szemben, majd 13 kilométerrel a szakasz vége előtt López kissé meglógott, Roman Kreuzigerrel és Giampaolo Carusóval a nyomában.

Az utolsó emelkedőn nagy csata alakult ki a versenyzők között, de a hajrát López bírta a legjobban, aki megnyerte a szakaszt Kreuziger és Caruso előtt.

Az összetettbeli elsőségért hatalmas csatát vívott Igor Antón, Joaquín Rodríguez és Vincenzo Nibali is, és végül azonos idővel zártak, így az Euskaltelben versenyző Antón megőrizte első helyét és a vörös trikót.

 VUELTA A ESPANA
9. SZAKASZ, CALPE–ALCOY, 187.7 KM
1. David López (spanyol, Caisse d'Epargne) 5:20:50
2. Roman Kreuziger (cseh, Liquigas-Doimo) + 0:06
3. Giampaolo Caruso (olasz, Team Katusha) + 0:13
   
AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA
1. Igor Antón (spanyol, Euskaltel) 37:56:42 ó
2. Joaquin Rodríguez (spanyol, Katyusa) a. i.
3. Vincenzo Nibali (olasz, Liquigas)  2 mp

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik