A szökevény Faulkner nyerte a női Vuelta negyedik szakaszát, Vas Blanka a második összetettben

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.01. 17:44
A negyedik szakaszon is az élbolyban tekert Vas Blanka (Fotó: Getty Images)
A negyedik helyen ért célba a női spanyol körverseny (Vuelta Espana Femenina) negyedik szakaszon Vas Blanka, így az előtte harmadikként végző Marianne Vosra került át az összetettben vezető bringást megillető piros trikó.


Ereszkedős szakasz következett a nők Spanyol körversenyének negyedik, vagyis szerdai napján. Vas Blanka immár második alkalommal viselhette az összetett éllovasát megillető piros trikót a versenyen, sőt volt is esélye, hogy megtartsa, hiszen mezőnyhajrát ígért a meglehetősen lapos, sőt hosszabb lejtős részeket is tartalmazó szakasz.

A magyar bringás ráadásul tagja volt annak a kevesebb mint húsztagú – és egyre fogyó – csoportnak, amely az élen előnyt épített ki. Ennek ellenére az utolsó kilométereken az amerikai Kristen Faulkner próbálkozásánál nem voltak elég éberek, így az EF versenyzője jó ütemérzékének, friss lábainak és persze egy kis szerencsének köszönhetően tíz másodperccel megnyerte a szakaszt. Mögötte a sprint azért nem maradt el, Vas Blanka bár jól helyezkedett, nem fért fel a dobogóra, a 4. helyen haladt át a célvonalon. Pechére Marianne Vos végzett előtte – és kapott emiatt jóváírást –, aki a második helyen állt a nap kezdetén az összetettben, így csütörtökön rajta lesz a megkülönböztető mez.

Magyar szempontból búslakodni azért nem kell, merthogy Vas (103 pont) a gyorsasági pontversenyt vezeti, így egyrészt az ötödik szakaszon zöld trikóban teker, és minden bizonnyal Vosszal (95) kell majd megmérkőznie azért, hogy az utolsó, vagyis a nyolcadik nap végén is megtartsa.

KERÉKPÁR
Spanyol körverseny, nők
4. szakasz (Molina de Aragón–Zaragoza, 142.3 km)
1. Kristen Faulkner (amerikai, EF Education-Cannondale) 3:02:37
2. Georgia Baker (ausztrál, Liv AlUla Jayoco) +10 mp h.
3. Marianne Vos (holland, Team Visma Lease a Bike) azonos idővel
4. Vas Blanka (Tean SD Worx – Protime) a. i.

Az összetett állása
1. Marianne Vos (holland, Team Visma Lease a Bike) 9:59:42
2. Vas Blanka (Tean SD Worx – Protime) + 5 mp h.
3. Kristen Faulkner (amerikai, EF Education-Cannondale) + 9 mp h.

A sprintverseny állása
1. Vas Blanka (Tean SD Worx – Protime) 103 pont
2. Marianne Vos (holland, Team Visma Lease a Bike) 95 pont
3. Alison Jackson (kanadai, EF Education-Cannondale) 62 pont

A nyolcnapos, vasárnapig tartó viadal csütörtökön az Huesca és Alto del Fuerte Rapitán közötti 113.9 kilométeres szakasszal folytatódik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik