Kerékpár: megvan, milyen névvel indul jövőre Valter Attila csapata – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.11.24. 12:54
null
Valter Attiláék új névvel indulnak a jövő évtől (Fotó: Getty Images)
Valter Attila országúti kerékpáros csapata a jövő évtől Visma-Lease a Bike néven szerepel tovább.    

A világ jelenlegi talán legjobb istállója az elmúlt években Jumbo-Visma néven versenyzett, a holland áruházlánc, a Jumbo azonban a nyár elején bejelentette, hogy legkésőbb 2024 végén elköszön a csapattól, majd később az is biztossá vált, hogy már a következő esztendőtől nevet vált a gárda.

Az új nevet pénteken jelentették be, s ekkor kiderült, hogy a csapatot már eddig is támogató belga Lease a Bike lesz a névadó szponzor. A cég kerékpárflották bérbeadását kínálja vállalatok számára Belgiumban, Hollandiában, Németországban és Ausztriában.

A holland csapat rendkívül sikeres év végén jelentette be új névadó szponzorát, ugyanis 69 győzelemmel zárta a 2023-as esztendőt, mely során történelmet írt azzal, hogy mindhárom nagy országúti körversenyt a gárda versenyzője nyerte meg: a Giro d'Italián – a távozó – Primoz Roglic, a Tour de France-on Jonas Vingegaard, a Vuelta a Espanán Sepp Kuss diadalmaskodott, utóbbin ráadásul az összetett dobogó mindhárom fokára az együttes kerékpárosa állhatott fel.

A magyar bajnok Valter ezek közül a Vueltán volt ott, mivel tavasszal inkább az egynapos viadalokon szerepelt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik